Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Een fronsrimpel, wat kun je er tegen doen?

Heb je last van een diepe fronsrimpel tussen de wenkbrauwen? Door deze lijnen kun je er boos, vermoeid of gewoon ouder dan je leeftijd uitzien. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om fronsrimpels te verminderen en jouw gezicht er weer jeugdiger uit te laten zien.

Wat is een fronsrimpel?

De fronsrimpel is een diepe groef of diepe rimpel in de huid van je voorhoofd. Die kan ontstaan doordat je te vaak met je wenkbrauwen fronst of gewoon door ouderdom. Je kunt de fronsrimpel verwijderen of voorkomen met verschillende behandelingen. Op deze pagina lees je alles over de fronsrimpel behandeling.

Botox tegen een fronsrimpel

Een van de mogelijkheden zijn een fronsrimpel behandeling met botox injecties. Botox staat voor botuline toxine. Wanneer de spieren die de frons veroorzaken worden geïnjecteerd met botox verzwakt het deze tijdelijk en voorkomt het dat de rimpels ontstaan. Wanneer de fronsrimpel opgevuld wordt met botox blijft dit gewoonlijk tot 4 maanden zittten en moet de behandeling worden herhaald om de gewenste resultaten te behouden.

Een andere optie zijn dermale fillers. Dermale fillers worden net onder de huid geïnjecteerd door een cosmetisch arts om het gebied tussen je ogen op te vullen en de fronsrimpel glad te strijken. Het resultaat van de behandeling duurt meestal 6-12 maanden en kan indien nodig opnieuw worden gebruikt.

Een derde optie is laserresurfacing. Laserresurfacing maakt gebruik van intense lichtpulsen om de collageenproductie in de huid te stimuleren en rimpels als gevolg van veroudering of schade door de zon te verminderen. Deze procedure is duurder dan botox of fillers, maar biedt ook langduriger resultaten. De fronsrimpels behandelen is dus zeker mogelijk en er zijn meerdere keuzes. Welke botox behandeling het beste bij jou past is voor iedereen anders. Maak daarom altijd eerst een afspraak voor een eerste consult.

Fronsrimpel

Een goede huidverzorging is essentieel

Een fronsrimpel ontstaat meestal door ouder worden of door te vaak te fronsen. Heb jij last van een fronsrimpel en wil je hier vanaf? Kies dan 1 van de opties die hier beschreven staan. Welke optie je ook kiest, een goede verzorging van jouw huid is essentieel. Tevens adviseren we om ervoor dat je zonnebrandcrème draagt, regelmatig vocht inbrengt en gehydrateerd blijft. Zo blijft jouw huid gezond en zullen rimpels na verloop van tijd minder zichtbaar worden. Met een paar eenvoudige stappen kun je fronsrimpels op afstand houden en een jonger uitziende huid behouden!

Fronsrimpel behandelen zonder botox

Er zijn alternatieven voor botox om fronsrimpels te verminderen. Microdermabrasie en chemische peelings zijn twee populaire niet-invasieve behandelingen die het verschijnen van rimpels kunnen helpen verminderen. Je kunt altijd advies vragen aan de cosmetisch artsen welke behandeling het beste bij jou past. Als je toch een filler behandeling wilt ondergaan, zal de arts u adviseren over de hoeveelheid. 

 

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Microdermabrasie exfolieert de huid, verwijdert dode cellen en onthult een jeugdiger ogende huid. Chemische peelings gebruiken een oplossing om de bovenste huidlaag te verwijderen, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Deze behandelingen moeten worden uitgevoerd door een ervaren dermatoloog of estheticus, die ze kan afstemmen op jouw individuele behoeften.

Verandering in levensstijl

Naast anti-verouderingsbehandelingen zijn er ook enkele eenvoudige veranderingen in levensstijl die je kunt doorvoeren om fronsrimpels na verloop van tijd te verminderen. Vermijd scheelzien en roken, draag elke dag zonnebrandcrème en gebruik producten die antioxidanten bevatten om jouw huid te beschermen. Een gezond dieet en voldoende slaap kunnen je ook helpen om rimpels op afstand te houden. Met een consequente inspanning kunnen deze veranderingen het verschil maken bij het verminderen van fronsrimpels en het jong en levendig houden van jouw huid.

Is een botox behandeling pijnlijk?

Een botox behandeling is niet pijnlijk. Voordat de behandelend arts begint, wordt eerst het te behandelen gebied ingesmeerd met een verdovende créme. Dit zorgt ervoor dat je weinig tot niets voelt. Wil je een afspraak maken voor jouw fronsrimpel verwijderen? Bekijk en vergelijk dan onze website voor een geschikte kliniek.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een botox behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste botox klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.