Draadlift

Alle informatie over draadlift en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een draadlift behandeling.

draadlift

Bij ouderdom komt helaas in veel gevallen een slappe huid voor. Om deze reden zouden veel mensen graag een facelift nemen, maar omdat er bij een facelift in het gezicht gesneden wordt, haken veel mensen vaak af. Gelukkig is er een andere manier om het effect van een facelift te creëren. Dat is de PDO-draadlift behandeling.

De draadlift werkt hetzelfde als het hechten van reguliere operaties, gynaecologen en oogheelkunde. Hierbij wordt gebruik gemaak van DPO (Polydioxanon). Deze draden kunnen onderhuids zorgen voor versteviging waardoor deze methode ook kan toegepast worden in het gezicht. Op die manier kan er een facelift gecreëerd worden.

De draadlift behandeling

De behandeling is zo pijnloos dat er geen verdoving gebruikt hoeft te worden. Met een kleine en dunne injectienaald wordt de PDO-draad onder de huid aangebracht. Je kunt wel van te voren een verdovende crème aanbrengen voor een geheel pijnloze behandeling. Hoe lang een behandeling duurt is afhankelijk van de grootte van het gebied waar de draden worden geplaatst. Er worden ongeveer 20 tot 30 draden geplaatst en na het plaatsen wordt de naald verwijderd. In de meeste gevallen duurt een behandeling zo’n 20 minuten.

Na de behandeling

Het effect is na de behandeling al een klein beetje zichtbaar, maar het uiteindelijke resultaat zal na ongeveer 6 weken zichtbaar zijn. De draden die in het gezicht geplaatst zijn zorgen voor het activeren van collageen weefsel. Wanneer er genoeg collageen is aangemaakt en het lichaam de draden niet meer nodig heeft, breekt het lichaam de draden uit zichzelf af. Na 6 weken volgt een controle afspraak waarbij gekeken wordt naar het resultaat. Wanneer het gewenste resultaat nog niet behaald is, kunnen er opnieuw draden geplaatst worden.

Het resultaat

Doordat collageen een lichaamseigen stof is, zal het lichaam de collageen vasthouden en zal het resultaat langdurig aanhouden. Helaas is veroudering ook een deel van ons leven en kunnen na enkele jaren weer rimpels terugkomen. Je kunt de behandeling dan natuurlijk nog een keer doen.

Mogelijke bijwerkingen

Na de behandeling kan het zijn dat het gezicht een beetje rood is en dat er zwellingen ontstaan. Ook kan het gezicht gevoelig blijven of gevoelig worden tijdens zware krachttrainingen. Deze klachten zullen na enkele dagen verdwijnen.

De behandeling met PDO-draden wordt niet toegepast op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en bij mensen die antistollingsmedicatie gebruiken. Ook kan de behandeling niet worden toegepast bij mensen met een huidaandoening of beschadigde huid.

Kosten van een draadlift behandeling

De kosten zijn geheel afhankelijk van de hoeveelheid draden die worden gebruikt tijdens jouw behandeling. Ook kan het verschillen welke draden er gebruikt worden. Daarnaast is de prijs geheel afhankelijk van de kliniek waar je de behandeling laat doen. Je kunt altijd vrijblijvende consults aanvragen met een prijsopgave.