Dijbeenlift

Alle informatie over dijbeenlift en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een dijbeenlift behandeling.

dijbeenlift

Een dijbeenlift wordt vaak gedaan bij mensen die last hebben van een slappe of hangende huid aan de binnenkant van de bovenbeen, de dijbeen. Het hangen of verslappen van de huid komt vaak voor bij oudere mensen of bij mensen die extreem zijn afgevallen. Naarmate we ouder worden neemt de elasticiteit van de huid af en zal deze daarom niet meer mee rekken als we afvallen of ouder worden.

Een dijbeenlift behandeling

Bij een dijbeenlift wordt het overtollige of hangende vel door een chirurg weggesneden en verwijderd. Daarna wordt de huid weer strak gespannen met hechtingen. Wanneer er sprake is van een matig overschot aan huid is het voldoende om alleen de huid te verwijderen tussen de lies en bilplooi. Wanneer er sprake is van veel huidoverschot wordt er over de hele dijbeen vet en huid weggehaald. Door deze behandeling zal je been weer meer definitie krijgen en er mooier uitzien.

De ingreep

Voordat de chirurg zomaar gaat snijden, krijg je een lokale verdoving of ga je geheel in narcose. De operatie duurt in de meeste gevallen gemiddeld 1 uur. De chirurg maakt een incisie van de bilplooi naar de lies toe, waardoor het litteken uiteindelijk nauwelijks zichtbaar is. Dan wordt het teveel aan huid weggesneden en wordt het dijbeen gelift. In sommige gevallen wordt een dijbeenlift gecombineerd met liposuctie en wordt er ook nog vet weggezogen. De wond zal uiteindelijk dichtgehecht worden met oplosbare hechtingen.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld veel zijn afgevallen en daardoor hangend vel hebben gekregen. Ook kan de behandeling worden uitgevoerd bij mensen die een verslapte huid hebben gekregen door ouderdom. De behandeling wordt echter niet uitgevoerd bij mensen die nog gaan afvallen en boven een BMI van 30 zitten. Het is dus belangrijk dat je eerst genoeg afvalt om de behandeling te mogen ondergaan. Daarnaast kan de behandeling ook niet worden uitgevoerd bij mensen met lipoedeem.

Het herstel

Na iedere medische ingreep of operatie is voldoende herstel erg belangrijk. Zo zorg je ervoor dat de wond goed en netjes kan genezen waardoor het eindresultaat ook vaak mooier is. Voor een goed genezingsproces is het belangrijk dat er 48 uur tot na de operatie drukverband gedragen wordt. Na deze 48 uur wordt het drukverband verwijderd en zul je nog een legging moeten dragen. Deze draag je voor 6 weken lang. Na 14 dagen kunnen de hechtingen verwijderd worden, als deze geen oplosbare hechtingen zijn. Tot 6 weken na de operatie mag je niet sporten of zware bewegingen uitvoeren. Ook mag je de eerste 48 uur niet douchen. Verder is het beschermen van het litteken tegen uv-straling erg belangrijk, gebruik altijd een zonnebrandcrème als je in de zon gaat liggen.

Kosten van een dijbeenlift

Wat een dijbeenlift precies kost hangt van verschillende factoren. Zo kan de duur, de grootte van de behandeling en de kliniek een rol spelen in de kosten. Iedere kliniek is uniek en hanteert zijn of haar eigen kosten. Een dijbeenlift kan tussen de tweeduizend en de zeven of zelfs achtduizend euro liggen. Hoe de behandeling verloopt en je herstel hebben dus veel te maken met de uiteindelijke kosten. Wil je graag weten wat de kosten voor jou zullen zijn? Neem dan contact op met een aantal klinieken en ga langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Je kunt altijd van te voren een prijsopgave vragen.