Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Dijbeenlift

Een dijbeenlift wordt vaak gedaan bij mensen die last hebben van een slappe of hangende huid aan de binnenkant van de bovenbeen, de dijbeen. Het hangen of verslappen van de huid komt vaak voor bij oudere mensen of bij mensen die extreem zijn afgevallen. Naarmate we ouder worden neemt de elasticiteit van de huid af en zal deze daarom niet meer mee rekken als we afvallen of ouder worden.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over dijbeenlift


Duur van de behandeling: 120 minuten


Het resultaat: Grotendeels permanent


Gemiddelde tarieven: €3500 – €6500


Behandelgebied: Dijbenen

De behandeling

Bij een dijbeenlift wordt het overtollige of hangende vel door een chirurg weggesneden en verwijderd. Daarna wordt de huid weer strak gespannen met hechtingen. Wanneer er sprake is van een matig overschot aan huid is het voldoende om alleen de huid te verwijderen tussen de lies en bilplooi. Wanneer er sprake is van veel huidoverschot wordt er over de hele dijbeen vet en huid weggehaald. Door deze behandeling zal je been weer meer definitie krijgen en er mooier uitzien.

De ingreep

Voordat de chirurg zomaar gaat snijden, krijg je een lokale verdoving of ga je geheel in narcose. De operatie duurt in de meeste gevallen gemiddeld 1 uur. De chirurg maakt een incisie van de bilplooi naar de lies toe, waardoor het litteken uiteindelijk nauwelijks zichtbaar is. Dan wordt het teveel aan huid weggesneden en wordt het dijbeen gelift. In sommige gevallen wordt een dijbeenlift gecombineerd met liposuctie en wordt er ook nog vet weggezogen. De wond zal uiteindelijk dichtgehecht worden met oplosbare hechtingen.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld veel zijn afgevallen en daardoor hangend vel hebben gekregen. Ook kan de behandeling worden uitgevoerd bij mensen die een verslapte huid hebben gekregen door ouderdom. De behandeling wordt echter niet uitgevoerd bij mensen die nog gaan afvallen en boven een BMI van 30 zitten. Het is dus belangrijk dat je eerst genoeg afvalt om de behandeling te mogen ondergaan. Daarnaast kan de behandeling ook niet worden uitgevoerd bij mensen met lipoedeem.

Het herstel

Na iedere medische ingreep of operatie is voldoende herstel erg belangrijk. Zo zorg je ervoor dat de wond goed en netjes kan genezen waardoor het eindresultaat ook vaak mooier is. Voor een goed genezingsproces is het belangrijk dat er 48 uur tot na de operatie drukverband gedragen wordt. Na deze 48 uur wordt het drukverband verwijderd en zul je nog een legging moeten dragen. Deze draag je voor 6 weken lang. Na 14 dagen kunnen de hechtingen verwijderd worden, als deze geen oplosbare hechtingen zijn. Tot 6 weken na de operatie mag je niet sporten of zware bewegingen uitvoeren. Ook mag je de eerste 48 uur niet douchen. Verder is het beschermen van het litteken tegen uv-straling erg belangrijk, gebruik altijd een zonnebrandcrème als je in de zon gaat liggen.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste dijbeenlift klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Kosten van een dijbeenlift

Wat een dijbeenlift precies kost hangt van verschillende factoren. Zo kan de duur, de grootte van de behandeling en de kliniek een rol spelen in de kosten. Iedere kliniek is uniek en hanteert zijn of haar eigen kosten. Een dijbeenlift kan tussen de tweeduizend en de zeven of zelfs achtduizend euro liggen. Hoe de behandeling verloopt en je herstel hebben dus veel te maken met de uiteindelijke kosten. Wil je graag weten wat de kosten voor jou zullen zijn? Neem dan contact op met een aantal klinieken en ga langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Je kunt altijd van te voren een prijsopgave vragen.

Vergelijk klinieken voor een dijbeenlift behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een dijbeenlift behandeling.

Ben je van plan om een dijbeenlift behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat zijn de voordelen van een dijbeenlift?

Het belangrijkste voordeel van dit type operatie is meer zelfvertrouwen en een beter uiterlijk. Behalve dat uw benen er strakker en strakker uitzien, kunt u zich er ook beter door voelen. Patiënten melden vaak dat ze meer vertrouwen hebben in hun kledingkeuze nadat ze een dijlift hebben ondergaan. Andere voordelen zijn minder pijn bij het lopen of lang staan en betere doorbloeding en een gladdere huidstructuur.

Wat is de hersteltijd voor een dijbeenlift?
De hersteltijd varieert, maar bedraagt meestal twee tot vier weken. Gedurende deze tijd is het belangrijk om alle instructies van uw chirurg op te volgen om het best mogelijke resultaat te garanderen. Uw arts kan u adviseren over de verzorging van de incisie en wanneer u weer kunt beginnen met sporten. U moet tijdens het herstel ook rekening houden met enige zwelling en blauwe plekken in het gebied, maar deze symptomen zullen na verloop van tijd verdwijnen als uw lichaam zich aanpast aan de nieuwe vorm.

Zijn er risico's verbonden aan een dijbeenlift operatie?
Zoals bij elke operatie zijn er altijd potentiële risico’s verbonden aan een operatie. Deze risico’s omvatten infectie, bloedingen, littekens en zenuwschade. Het is ook belangrijk op te merken dat de resultaten van de operatie mogelijk niet blijvend zijn en dat u in de toekomst mogelijk een aanvullende operatie nodig hebt.

Wat moet ik doen voordat ik een operatie onderga?
Voordat u een operatie ondergaat, is het belangrijk om uw medische voorgeschiedenis met uw arts te bespreken. U moet er ook voor zorgen dat u voor de operatie goed eet en voldoende rust neemt. Bovendien is het raadzaam om vóór de ingreep te stoppen met bepaalde medicijnen of supplementen, omdat deze de genezing kunnen verstoren of complicaties kunnen veroorzaken tijdens of na de ingreep. Als u weet wat u na de operatie kunt verwachten, kunt u zich voorbereiden op eventuele problemen die zich na de ingreep kunnen voordoen.

Voor wie is een dijbeenlift geschikt?
De behandeling is meestal geschikt voor volwassenen met goede gezondheid die heimelijk op zoek zijn naar een verbetering van hun uiterlijk. Het is belangrijk om te overwegen of er andere opties zijn als uw doel is om gewicht te verliezen, omdat de dijbeenlift niet bedoeld is om overtollig vet te verwijderen.

Vergelijk 4 klinieken voor een dijbeenlift behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste dijbeenlift klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.