Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

De beste manier om gerstekorrels te voorkomen

Gerstekorrels, oftewel milia, is een veel voorkomende huidaandoeningen die zowel bij volwassenen als bij kinderen voorkomen. Hoewel het ongevaarlijk is, is het voor veel mensen vooral qua uiterlijk vervelend. Daarom zoeken veel mensen naar manieren om de vorming ervan te voorkomen. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen om dit te minimaliseren.

Gerstekorrels voorkomen: een goede huidverzorging 

Wil je gerstekorrels voorkomen, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. De beste manier om gerstekorrels te voorkomen is een goede huidverzorging. De huid is erg kwetsbaar, dus het is erg belangrijk om je huid goed te verzorgen. Gebruik een goede reiniger om uw huid schoon te houden, en hydrateer je huid altijd goed. Zo houdt u uw huid gezond en voorkomt u de vorming van gerstekorrels. Het voorkomen is een goede stap in de richting om ervoor te zorgen dat je aandoening niet erger wordt.

Veelal is te zien dat wanneer je last hebt van een droge huid of een gedehydrateerde huid er gerstekorrels ontstaan. Ook een door zonbeschadigde huid kan dit veroorzaken. De primaire gerstekorrels komen veel voor rondom de ogen. De witte korreltjes kun je verbergen door middel van make up, echter kan dit het juist verergeren. 

Bescherm je huid in de zon

Ook is het belangrijk om je huid goed te beschermen als je in de zon gaat. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om zonnebrand te gebruiken wanneer je buiten bent om je te beschermen tegen UV-schade. Het gebruikten van een zonnebrandcrème van minstens SPF 30 kan dan ook goed helpen om het risico op gerstekorrels te verkleinen.

Gerstekorrels bij je oog

De huid gehydrateerd houden

Daarnaast is het belangrijk om uw huid gehydrateerd te houden. Uitdroging kan ertoe leiden dat dode huidcellen zich op het huidoppervlak verzamelen, wat kan leiden tot de ontwikkeling van gerstekorrels. Dit is overigens iets wat ook andere huidaandoeningen kan verergeren. Drink daarom voldoende water en hydrateer regelmatig met een goede vochtinbrengende crème. Je kunt ook hydraterende maskers of andere speciale behandelingen gebruiken die zijn ontworpen om de huid gehydrateerd te houden. Dit zorgt er over het algemeen ook voor dat je huid er een stuk beter uit gaat zien.

Waarom gerstekorrels voorkomen zo belangrijk is

Wanneer je last hebt van witte bultjes, mee eters, secundaire milia of iets anders, kan dat erg vervelend zijn. Je moet vervolgens gerstekorrels verwijderen bij een huidkliniek. Veelal ontstaan gerstekorrels door een onverzorgde huid, het is dus ontzettend belangrijk om je huidverzorging serieus te nemen. Wanneer je dit niet doet zal met een steriel naaldje de gerstekorrel verwijderd moeten worden.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Voorkom gerstekorrels met een goede huidverzorging routine

Tot slot is het belangrijk om voorzichtig met je huid om te gaan. Je huid is namelijk erg kwetsbaar dus je wilt ten alle tijden voorkomen dat je de huid beschadigd. Vermijd pulken of knijpen aan de gerstekorrels en de huid, omdat dit de gerstekorrels kan verergeren en zelfs littekens kan veroorzaken. Littekens zijn nog moeilijker te verwijderen, dus dit wilt je niet. Gebruik zachte scrubproducten wanneer je het gezicht reinigt, want deze kunnen helpen om uw huid vrij te houden van vuil dat tot een uitbraak kan leiden. Met de juiste voorzorgsmaatregelen is het goed te doen om de aandoening te voorkomen. Neem dit mee in je dagelijkse routine en de kans is klein dat je last krijg van gerstekorrels.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een gerstekorrels behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste gerstekorrels klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.