Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Composiet facings, de voor en nadelen

Composiet facings, wat zijn de voor en nadelen? Het is een betaalbare en snellere optie voor cosmetische tandheelkunde dan porseleinen facings. Composiet facings kunnen in 1 bezoek worden aangebracht en kosten veelal tot 75% minder dan traditionele porseleinen facings. Bovendien kunnen composiet facings gemakkelijk worden aangepast aan de exacte kleur van uw natuurlijke tanden.

Wat zijn composiet facings? 

Composiet facings zijn “nep” tanden die je tanden opvullen als je afgebroken tanden hebt, afgebroken hoekjes hebt of scheve tanden maskeren. Composiet facings zijn de tijdelijke oplossing om je tanden witter te maken of herstellen. In vergelijking met een porseleinen facing is een composiet facing een snellere en simpele oplossing, maar porseleinen facings blijven wel langer mooi en zijn steviger. 

Het plaatsen van composiet facings is een snelle behandeling. De tandarts slijpt een stukje van de tanden af en vervolgens worden de facings geplaatst. 

Composiet facings is veelal een korte termijn oplossing

Veel tandartsen beschouwen composiet facings echter als een kortetermijnoplossing, omdat ze na verloop van tijd gevoelig zijn voor vlekken en verkleuring. Ze gaan meestal hooguit vier of vijf jaar mee voordat ze moeten worden vervangen, terwijl porseleinen facings over het algemeen zeven tot vijftien jaar meegaan. Dit is dan ook wel iets wat je in overweging moet nemen wanneer je erover nadenkt om facings te nemen.

Composiet facings, de voor en nadelen

Hoe houdt je composiet facings het beste wit

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om de witheid en helderheid van de facings te helpen behouden. Ten eerste, vermijd voedsel en dranken die gemakkelijk vlekken of verkleuringen op uw tanden kunnen veroorzaken, zoals rode wijn, koffie, thee, donkere frisdrank, tomatensaus, enz. Daarnaast is het belangrijk regelmatig te poetsen met een elektrische tandenborstel en een witmakende tandpasta om vlekken op uw facings te voorkomen. Zorg er tenslotte voor dat u regelmatig bij uw tandarts op controle komt, zodat deze de conditie van uw facings kan controleren. Wanneer je dit doet is de kans groot dat de kleur van je facings goed blijft.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Een betaalbare en snelle optie

Al met al zijn composiet facings een betaalbare en snelle optie voor als budget en tijd voor u belangrijke overwegingen zijn. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat zij niet zo goed zijn of zo duurzaam zijn als porseleinen facings. Daarom is het belangrijk om uw facings regelmatig te onderhouden en uw tandarts te bezoeken voor controle, zodat ze zo lang mogelijk meegaan.

De nadelen van composiet facings

Er zijn een aantal belangrijke nadelen aan composiet facings. Het grootste nadeel is dat ze niet zo duurzaam en sterk zijn als porseleinen facings. Bovendien kan de kleur van composiet na verloop van tijd veranderen door factoren als eten en drinken van bepaald voedsel, roken en natuurlijke veroudering. Ten slotte kan het voor uw tandarts moeilijker zijn om composiet correct aan te brengen, omdat ze rechtstreeks op het oppervlak van uw tanden moeten worden aangebracht. Dit betekent dat er meer expertise van uw tandarts nodig is en een grotere precisie in vergelijking met porseleinen facings.

 

Misschien vind je dit interessant

Wat kosten facings?

Wat kosten facings?

Wat kosten facings? Facings zijn een populaire cosmetische behandeling aan de tanden die het uiterlijk van je glimlach...

Lees meer
Wat zijn facings?

Wat zijn facings?

Wat zijn facings? Facings zijn dunne omhulsels van porselein of composiet die op de voorkant van een tand worden...

Lees meer

Vergelijk 4 klinieken voor een facings behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste facings klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.