Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Chemische peeling

Heb je last van oneffenheden zoals acne door het roken, de zon of hormonen? Een chemische peeling kan ervoor zorgen dat de huid weer zacht en glad aanvoelt. Ook zullen deze oneffenheden aanzienlijk minder zichtbaar worden. Een chemische peeling werkt als volgt: Er wordt een kleine hoeveelheid vloeistof op de huid aangebracht die in de huid trekt en de huid een klein beetje beschadigd. Op deze manier dwingen we de huid zich te herstellen en maakt het nieuwe huidcellen aan. Hierdoor worden rimpels, puistjes of pigmentvlekjes minder zichtbaar en zal de huid weer zacht aanvoelen.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over chemische peeling


Duur van de behandeling: 30 – 60 minuten


Het resultaat: 1 – 2 maanden


Gemiddelde tarieven: €70 – €180


Behandelgebied: Gezicht

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling is een effectieve behandelmethode om een scala aan huidaandoeningen aan te pakken, van fijne lijntjes en rimpels tot acne littekens en hyperpigmentatie. Bij Kliniekbeleving.nl vinden we het belangrijk om uitgebreid geïnformeerd te zijn over de verschillende soorten peelings, hun toepassingen, en wat u kunt verwachten qua resultaten en hersteltijd.

Chemische peelings werken door het verwijderen van de bovenste huidlaag, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en nieuwe huidcellen worden gestimuleerd om te groeien. Dit proces helpt bij het verbeteren van de huidstructuur, waardoor uw huid er stralender en gezonder uitziet. De behandeling bestaat uit het aanbrengen van een zuur, zoals glycolzuur, salicylzuur, of trichloorazijnzuur (TCA), op de huid. Afhankelijk van het huidprobleem en huidtype, kan de peeling oppervlakkig, matig diep, of diep zijn.

Oppervlakkige peelings zijn uitermate geschikt voor milde huidproblemen zoals fijne rimpels, lichte acne, en geringe zonbeschadiging. Deze peelings werken voornamelijk op de opperhuid en hebben een relatief korte hersteltijd. Matig diepe peelings, zoals een TCA peeling, dringen dieper door in de huid en zijn effectief voor het behandelen van diepe rimpels, grove poriën, en matige tot ernstige zonnebeschadiging. Diepe peelings bieden de meest dramatische resultaten, maar vereisen een langere hersteltijd en een zorgvuldige nazorg.

Wie kan een chemische peeling doen?

Een chemische peeling wordt vaak gedaan bij mensen die zich storen aan oneffenheden in het gezicht, de hals of de nek. De chemische peeling wordt ook vaak gedaan bij mensen die kampen met acne. Deze huidaandoening kan door middel van een chemische peeling minder zichtbaar worden.

Een chemische peeling is echter niet voor iedereen geschikt. Zoals bijvoorbeeld bij mensen waarbij de rimpels al te diep in de huid liggen. Dan zou er te weinig resultaat behaalt kunnen worden en dat is gewoonweg zonde van je geld. Het doel van een chemische peeling is oneffenheden verzuiveren, maar gaat geen veroudering tegen. Wil je het liefst geen of minder rimpels? Dan kun je beter een botox of filler behandeling nemen.

Een andere reden voor wie een chemische peeling geen goed idee is, zijn voor mensen die kampen aan hartritmestoornissen. Bij de behandeling wordt gewerkt met de stof Fenol die als gevolg een bijwerking als hartritmestoornis kan veroorzaken. Heb je hier dus al last van, dan raden we deze behandeling af. Om te weten of je deze behandeling kunt ondergaan is het verstandig om een consult of intakegesprek aan te vragen.

Hoe gaat een consult?

Tijdens een consult voor een chemische peeling wordt gekeken naar je huid door een huidtherapeut of cosmetische arts. Afhankelijk van je huid wordt bepaald welke behandeling het meest geschikt is voor jouw. Ook wordt gekeken of de behandeling het gewenste resultaat zal behalen. Daarnaast is het belangrijk dat alle huidaandoeningen, allergieën of ziektes waar jij last van hebt verteld worden. Voor een medisch dossier en het zien van de uiteindelijke resultaten, worden foto’s gemaakt van de huid en in sommige gevallen nog een huidscan.

Om er zeker van te zijn dat je verwachtingen en het resultaat hetzelfde zijn, wordt er uitgebreid verteld wat deze zijn in jouw situatie. Ook wordt je op de hoogte gebracht van eventuele complicaties en risico’s. Daarna zul je horen hoe de gehele behandeling in zijn werk gaat zodat je ook weet wat je te wachten staat. Heb je nog vragen? Stel deze dan ook altijd tijdens het consult zodat je zeker bent van de behandeling en je met een gerust hart de behandeling in gaat.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste chemische peeling klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

De behandeling

Voordat er zomaar een vloeistof op het gezicht wordt aangebracht, wordt er eerst een diepte reiniging gedaan. Bij een chemische peeling kunnen verschillende stoffen gebruikt worden om ervoor te zorgen dat ze doordringen in de huid en de bovenste laag van de huid verwijderen. De meest gebruikte stoffen voor deze behandeling zijn; Glycolzuur, Salicylzuur, Trichloorazijnzuur en Fenol. Afhankelijk van het gewenste resultaat en de huidtype wordt een keuze gemaakt uit welke concentratie en welke stoffen de peeling zal bestaan. Een behandeling kan tussen de 30 minuten en 2 uur duren.

Bij deze behandeling wordt geen gebruikgemaakt van verdovende zalven of lokale verdoving. Dit heeft te maken met dat de behandeling nauwelijks tot geen pijn doet. Het gevoel wordt vaak omschreven met brandend, prikkend of bijtend, maar is goed te verdragen.

Nadat de peeling helemaal is ingetrokken en zijn werk heeft gedaan, wordt de huid nogmaals gereinigd om de chemische stof helemaal van het gezicht te verwijderen. In sommige gevallen wordt het gezicht afgeplakt met een masker of speciale pleisters. Ook kan er gekozen worden voor een verzorgende zalf of crème.

Nazorg van de chemische peeling

Hoe lang het herstel duurt na de chemische peeling is afhankelijk van de soort peeling die je hebt gehad. Het kan zijn dat de huid nog gezwollen of rood is na de peeling, maar dit trekt vanzelf weer weg. Je kunt gewoon naar huis en je dagelijkse dingen uitvoeren. Het volledige herstel van de huid van echter wel een aantal weken duren. Daarnaast is het essentieel om uw huid goed te beschermen tegen de zon na een chemische peeling, aangezien de nieuwe huid gevoeliger is voor UV-straling. Het gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge SPF is cruciaal om hyperpigmentatie en verdere schade te voorkomen. In de meeste gevallen wordt een verzorgende crème of zalf worden voorgeschreven door de arts en kun je hier gedurende twee weken mee smeren. Na twee weken is het grootste deel van de huid genezen en kan er over het algemeen alleen nog een kleine roze of rode tint achterblijven. Die zal na enige tijd vanzelf verdwijnen. Tijdens de herstelperiode wordt afgeraden make-up te dragen omdat dit de kans op infecties vergroot.

 

Complicaties bij een chemische peeling

Na de behandeling kan de huid erg strak en droog aanvoelen. Dat is geheel normaal, net als dat er kleine korstjes op de huid kunnen ontstaan. Dat komt omdat er een kleine laag van de huid is verwijderd en hierdoor kunnen wondjes ontstaan. Tijdens de herstelperiode zullen deze wondjes vanzelf verdwijnen. In hele uitzonderlijke gevallen kunnen er littekens of een allergische reactie ontstaan.

Na een chemische peeling kan de huid rood en branderig aanvoelen, een normale reactie die aangeeft dat de huid vernieuwt. De nieuwe huidlaag die naar voren komt, is vaak gladder en minder gerimpeld dan de oude huidlaag. Bovendien stimuleren chemische peelings de productie van collageen en elastine, twee essentiële eiwitten die helpen bij het behouden van een jeugdige en elastische huid.

Welke kliniek past bij mij?

Om ervoor te zorgen dat je een goede kliniek en cosmetische arts vindt, is het belangrijk dat je goed naar de recensies en foto’s kijkt van eerdere behandelingen. Ook is het belangrijk dat de cosmetische arts ervaring heeft met het doen van een chemische peeling. Op onze website kun je verschillende ervaringen van andere vinden en klinieken gemakkelijk met elkaar vergelijken. Het is belangrijk dat je een kliniek uitzoekt die bij jouw past. Je kunt altijd vrijblijvend consults aanvragen en op basis daarvan een keuze maken.

Bij het kiezen van de juiste peeling is het belangrijk om rekening te houden met uw huidtype en de specifieke huidproblemen die u wilt aanpakken. Bij Kliniekbeleving.nl bieden we een vrijblijvend consult aan, waarbij een ervaren huidtherapeut uw huidconditie zal beoordelen en u zal adviseren over de peeling die het beste past bij uw behoeften. Dit zorgt ervoor dat u een behandeling krijgt die is afgestemd op uw unieke huidconditie en gewenste resultaat.

Kosten chemische peeling

De kosten kunnen afwijken door verschillende factoren. Die factoren kunnen te maken hebben met de soort stof die gebruikt gaat worden, hoe groot de behandelplek is, op welke plek de behandeling plaatsvindt en voor welke kliniek je kiest. Iedere kliniek hanteert zijn of haar eigen prijzen die gebaseerd zijn op hun eigen behandelmethode. Een chemische peeling is een cosmetische ingreep, die worden in de meeste gevallen niet vergoed door je verzekeraar. In sommige gevallen wanneer de behandeling bij een acne behandeling wordt toegepast, kan de behandeling (gedeeltelijk) vergoed worden. Vraag altijd van te voren aan je verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Ook wordt de concrete prijs bij een consult besproken.

Bij Kliniekbeleving.nl begrijpen we dat het kiezen van de juiste chemische peeling een belangrijke beslissing is. Daarom streven we ernaar om u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken. Of u nu een vale huid, acne, pigmentvlekken, of tekenen van huidveroudering wilt aanpakken, onze deskundige huidtherapeuten staan klaar om u te helpen het optimale resultaat te bereiken met een chemische peeling.

Vergelijk klinieken voor een chemische peeling behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

De beste klinieken voor een chemische peeling behandeling

Kliniekbeleving.nl heeft de beste klinieken voor een chemische peeling behandeling voor je op een rij gezet. Je kunt de klinieken bekijken en vergelijken. Tip: vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgave aan bij 4 klinieken en vergelijk deze met elkaar!

Mourits Huidtherapie Den Haag

Mourits Huidtherapie is gespecialiseerd huidtherapeutische praktijk. Zij zijn gespecialiseerd in zowel cosmetische als medische huidproblemen.

Laan van Meerdervoort 434, 2563 BE Den Haag

Laser ontharen, Chemische peeling, Littekencorrectie, Hydrafacial, Tatoeage verwijderen, Acne, Mesotherapie, TCA peeling, Pigmentvlekken, Micro haar pigmentatie, Mesotherapie

79 beoordelingen

9.4

Veelgestelde vragen over een chemische peeling behandeling.

Ben je van plan om een chemische peeling behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat is een chemische peeling?
Een chemische peeling is een cosmetische procedure waarbij een of meer chemische oplossingen worden aangebracht op het gezicht, de hals en/of de handen om het uiterlijk van de huid te verbeteren door oude, beschadigde lagen te verwijderen. De chemicaliën die bij deze procedure worden gebruikt, helpen dode huidcellen te verwijderen en stimuleren nieuwe celgroei. Afhankelijk van het type peeling en het door u gewenste resultaat, kunnen chemische peelings worden gebruikt om rimpels, fijne lijntjes, ongelijkmatige teint of textuur, ouderdomsvlekken, acne littekens, donkere kringen onder de ogen, vergrote poriën en andere tekenen van veroudering te verminderen.
Hoe werkt een chemische peeling?
Tijdens een chemische peeling behandeling brengt uw arts een chemische oplossing aan op uw huid. De oplossing helpt de bovenste huidlaag te scrubben, waardoor beschadigde cellen worden verwijderd en een frisse laag huid eronder zichtbaar wordt. Afhankelijk van het type peeling dat uw arts gebruikt, kunnen verschillende chemicaliën worden gebruikt om specifieke problemen aan te pakken. Na een behandeling met een chemische peeling kunt u irritatie of roodheid ervaren in het behandelde gebied, maar dit verdwijnt meestal na een paar dagen.
Wat zijn de voordelen van een chemische peeling?
Chemische peelings kunnen helpen het uiterlijk van rimpels en fijne lijntjes te verbeteren, ouderdomsvlekken en acne littekens te verminderen, de teint en textuur te egaliseren en de algemene teint te verhelderen. Naast het verbeteren van het uiterlijk van de huid, helpen chemische peelings ook de collageenproductie te stimuleren – een belangrijke factor voor een jeugdige huid.
Hoe vaak moet ik een chemische peeling ondergaan?
De frequentie van chemische peelings hangt af van uw individuele behoeften en gewenste resultaten. Over het algemeen krijgen de meeste mensen om de drie tot zes maanden een chemische peeling. Raadpleeg echter uw arts voor een persoonlijk advies dat specifiek op uw situatie is afgestemd.
Zijn er bijwerkingen van chemische peelings?
Chemische peelings zijn over het algemeen veilig, maar ze kunnen enige tijdelijke irritatie of gevoeligheid in het behandelde gebied veroorzaken. Het is mogelijk dat u na een peeling last krijgt van roodheid, jeuk en een branderig gevoel – deze symptomen moeten binnen enkele dagen verdwijnen. In zeldzame gevallen kunnen chemische peelings ook littekens of permanente verkleuring van de huid veroorzaken. Om het risico te beperken en optimale resultaten te garanderen, moet u uw arts raadplegen voordat u een behandeling ondergaat.

Vergelijk 4 klinieken voor een chemische peeling behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste chemische peeling klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.