Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie wordt vaak gedaan bij mensen die last hebben van hangend of verslapt vel op hun buik. Dit komt vaak door extreem snel gewichtsverlies, zwangerschap of ouderdom. Veel mensen vinden dit vervelend en lelijk en willen dit dan laten verwijderen. Dat noemen we een buikwandcorrectie. Deze ingreep wordt ook wel buikwandplastiek of abdominoplastiek genoemd. Bij een buikwandcorrectie wordt het vetschort (overtollig vet of huid) verwijderd en de buikspieren aangespannen. Op die manier wordt de buik weer zoveel mogelijk in de oude staat teruggekeerd.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over buikwandcorrectie


Duur van de behandeling: 120 – 240 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €3000 – €9400


Behandelgebied: Buik

Het consult

Welke ingreep je ook wilt ondergaan, voor de behandeling moet je altijd eerst een consult aangaan met de chirurg of de arts. De chirurg of arts wil graag weten waarom je de ingreep wilt ondergaan en ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van alle weetjes, voor- en nadelen en de effecten. Voor een buikwandcorrectie wordt gekeken naar de buik en zul je te horen krijgen welke ingreep en welke techniek het beste bij jouw situatie past.

Tijdens het consult kun je alle vragen stellen die je maar wilt. Of dit nu over de behandeling zelf gaat, de kliniek of de arts. Het is belangrijk dat je zelfverzekerd bent over de ingreep. Wanneer je hebt toegestemd op het behandelplan zullen er ook nog foto’s gemaakt worden. Op die manier kun je goed de resultaten vergelijken. Wil je graag van te voren al weten wat de effecten bij andere hebben geweest zijn? Bekijk dan wat voor- en na foto’s van personen die je voor zijn gegaan. Op de websites van klinieken kun je vaak verschillende reviews en resultaten vinden van anderen.

De behandeling

De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd. Dit vanwege dat de behandeling een aardig zware ingreep is. Een buikwandcorrectie duurt ongeveer 2 tot 4 uur, afhankelijk van de gekozen techniek en de persoonlijke situatie.

Bij een reguliere buikwandcorrectie wordt vaak de hele buik en de spieren gecorrigeerd. Dat wordt vaak gedaan bij mensen waarbij de huid en de onderliggende spieren verslapt zijn. Bij deze operatie wordt een incisie gemaakt die zich net onder de rand van je onderbroek of bikinibroekje bevindt. De snee loopt over de hele breedte van de buik en via deze snee wordt het vet van de buikspieren losgemaakt. Dit wordt helemaal tot aan het begin van de ribben gedaan. Daarna worden de buikspieren en de navel verplaatst en worden deze vervolgens op de juiste plek vast gehecht. Hierna kan het overtollige vet en huid worden weggehaald en zal de snee op de buik ook worden dicht gehecht.

Mini buikwandcorrectie

Een mini buikwandcorrectie is een minder heftige ingreep dan de reguliere buikwandcorrectie. Bij een mini buikwandcorrectie is er geen sprake van verslapping in de buikspieren en zit er vaak alleen overtollig vet onder de navel. Een mini buikwandcorrectie wordt hetzelfde gedaan als de reguliere, alleen wordt de navel en de spieren niet verplaatst. Wel wordt het vet losgemaakt van de spieren om het vet te kunnen verwijderen. Ook deze behandeling wordt helemaal tot aan je laatste ribben gedaan. Het grootste voordeel van deze behandeling is dat de navel op zijn plek kan blijven zitten. Dat scheelt weer een litteken. De snee/litteken bevindt zich ook net onder de rand van je bikinibroekje.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste buikwandcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Fleur-de-lis-buikwandcorrectie

Wanneer er extreem veel vet verwijderd moet worden, wordt vaak gekozen voor de fleur-de-lis-buikwandcorrectie. Bij deze ingreep wordt er een horizontale en verticale incisie gemaakt. De horizontale incisie bevindt zich dan op dezelfde plek, maar de verticale incisie wordt vanaf de schaamstreek tot aan het de borstbeen gemaakt. Bij deze behandeling wordt ook vaak de navel verplaatst. Het nadeel van deze ingreep is dat er een zichtbaar litteken overblijft.

Liposuctie en buikwandcorrectie

Bij een buikwandcorrectie kan vaak ook een liposuctie gedaan worden. Bij een liposuctie wordt het overtollige huid weggehaald en kan dit vaak ook gelijk op de heupen en dijen gedaan worden. Je kunt er dus voor kiezen om deze twee behandelingen tegelijk te ondergaan.

Herstel en nazorg

Doordat de buikwandcorrectie een zware operatie is, moet je vaak nog een aantal nachtjes in de kliniek of in het ziekenhuis verblijven. Ook worden er kleine buisjes aan de wond vastgemaakt om bloed en vocht weg te laten lopen. Daarnaast moet je minimaal een hele week optimale rust naleven om een snel herstel te genereren.

Wanneer je naar huis gaat, krijg je een corset of drukverband mee die je gedurende 6 weken dag en nacht moet dragen. Na de 6 weken bouw je dit af naar alleen overdag. Het is per persoon verschillend hoe lang het gehele herstel zal duren. Ook hangt dit van de ernst van de ingreep af. Het is belangrijk dat je de eerste weken totale rust pakt en geen zware activiteiten uitvoert. Houd hier dus rekening mee als je bijvoorbeeld een actieve baan hebt.

Kosten buikwandcorrectie

De kosten hangen vaak af van de kliniek, de operatie methode en de persoonlijke situatie. Daarnaast kunnen de dagen van verblijf in het ziekenhuis of de kliniek meespelen in de kosten. De gemiddelde kosten van een buikwandcorrectie liggen tussen de drieduizend en de vijfenzeventighonderd euro in. Baseer je oordeel niet op de prijs, want soms kan duurkoop ook miskoop zijn. Bekijk de ervaringen van andere en lees de beoordelingen.

Vergelijk klinieken voor een buikwandcorrectie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een buikwandcorrectie behandeling.

Ben je van plan om een buikwandcorrectie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Hoe lang duurt het om te herstellen van een buikwandcorrectie?
Over het algemeen duurt het 4 tot 6 weken voordat patiënten volledig zijn hersteld van hun buikwandcorrectie. Gedurende deze periode is het belangrijk dat u de instructies van uw arts opvolgt en eventuele voorgeschreven compressiekleding draagt om de genezing te vergemakkelijken. Sommige activiteiten, zoals zwaar tillen en zware oefeningen, zullen tijdens deze periode beperkt zijn. Uw arts kan u gedetailleerde herstelinstructies geven voor uw individuele situatie. In de meeste gevallen moet u rekening houden met minimaal twee weken vrijaf van werk en andere normale dagelijkse activiteiten. Na 6 weken kunnen sommige patiënten weer volledig gebruik maken van hun buikspieren. Het is belangrijk om met uw arts te overleggen voordat u weer met enige activiteit begint.

Wordt een buikwandcorrectie gedekt door de ziektekostenverzekering?
In het algemeen niet. De meeste ziektekostenverzekeringen dekken geen abdominoplastie (buikwandcorrectie) tenzij het om medische redenen gaat, zoals letsel of reconstructie van geboorteafwijkingen. Sommige cosmetische chirurgen bieden echter financieringsmogelijkheden om uw ingreep te helpen betalen. Het is belangrijk om de betalingsmogelijkheden en dekking met uw arts te bespreken voordat u een operatie ondergaat.

Wat zijn de risico's van een buikwandcorrectie?
Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s verbonden aan een buikwandcorrectie. Deze omvatten bloedingen, infecties en bijwerkingen van de verdoving. Daarnaast kan er gevaar bestaan voor bloedstolsels in de benen of longen en zenuwschade. Uw arts zal alle mogelijke complicaties vóór de ingreep met u bespreken, zodat u op de hoogte bent van alle mogelijke risico’s. Het is belangrijk om de instructies van uw chirurg voor en na de operatie op te volgen om de mogelijke risico’s van een buikwandcorrectie tot een minimum te beperken.

Is een buikwandcorrectie pijnlijk?
De meeste patiënten ervaren enige pijn na hun ingreep; deze kan echter meestal worden behandeld met door uw arts voorgeschreven orale of intraveneuze medicijnen. In de meeste gevallen zal dit ongemak slechts enkele dagen duren. IJskompressen kunnen ook worden gebruikt om de zwelling te verminderen en het gebied te verdoven. Uw chirurg kan ook een speciale compressiekleding voorschrijven om eventuele pijn of ongemak tot een minimum te beperken en uw herstel te bespoedigen.

Hoe kan ik mijn resultaten behouden na een buikwandcorrectie?
Na uw operatie is het belangrijk om een gezond dieet te volgen en te bewegen om de resultaten van uw buikwandcorrectie te behouden. Door voedingsrijk voedsel te eten, regelmatig te sporten en niet te roken, blijft uw buik er strak en stevig uitzien. Daarnaast kan het dragen van compressiekleding de zwelling helpen verminderen en de buikspieren extra ondersteunen tijdens lichamelijke activiteiten.

Vergelijk 4 klinieken voor een buikwandcorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste buikwandcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.