Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Buccaal vetverwijdering

Buccaal vetverwijdering is een goede optie voor mensen die vinden dat ze een vol gezicht hebben. Denk bijvoorbeeld aan hamsterwangen of die halve maan rimpels rondom de mond. Wanneer je het vervelend vindt dat je op iedere foto op een hamster lijkt, is een buccaal vetverwijdering behandeling mogelijk. De behandeling wordt ook wel Bichectomie genoemd.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over buccaal vetverwijdering


Duur van de behandeling: 45 – 60 minuten


Het resultaat: Direct


Gemiddelde tarieven: €1500 – €2000


Behandelgebied: Wangen

Wat is Buccaal vetverwijdering?

Bij deze behandeling wordt het buccale vet van je wangen verwijderd en wordt deze behandeling ook wel bichectomie genoemd. Na de behandeling zal je gezicht een stuk slanker lijken en zullen je jukbeenderen en kaaklijn meer zichtbaar zijn. Het vet dat zorgt voor een hamsterwang ligt diep in de onder wang. Meer naast je mond dan op de jukbeenderen. Het totale buccale vet in je wangen heeft vaak niks te maken met het gewicht van de persoon. Het is vaak per persoon verschillend hoeveel buccale vet er zich in de wangen bevindt. Mensen die uit het midden-oosten, Azië en Zuid-Amerika komen kampen vaak meer met buccaal vet dan mensen uit Europa. Vaak is buccaal vet ook erfelijk.

In de wang bevindt zich het buccale vet dat eruit ziet als een vetkussentje. Dit vetkussentje is omringd met zenuwen, hierdoor kan het vet niet verwijderd worden door middel van liposuctie. Dat zou de zenuwen beschadigen. Een liposuctie van de onderkin wordt echter wel vaak gecombineerd met een buccale vetverwijdering. Op die manier krijgt de kaaklijn meer definitie. Ook kan deze behandeling gecombineerd worden met een behandeling waarbij fillers in de jukbeenderen geïnjecteerd worden.

Deze ingreep klinkt natuurlijk fantastisch, maar er zitten voor- en nadelen aan de ingreep. Hieronder lees je wat die zijn.

Voordelen van buccaal vetverwijdering

– De resultaten zijn blijven, ook als je aankomt in gewicht.
– De ingreep wordt via de binnenkant van je wang gedaan waardoor je geen zichtbare littekens overhoudt.
– De behandeling duurt maximaal 60 minuten, wat vrij kort is.
– Kan mensen met een ‘babyface’ een volwassen look geven.
– Hersteltijd max 3 dagen.

Nadelen van buccaal vetverwijdering

– De behandeling kan schade aan je zenuwen toe brengen, bloedingen en het minder open kunnen doen van je mond.
– Als je ouder wordt kun je een meer ingevallen gezicht krijgen doordat buccaal vet minder wordt door ouderdom.
– Na de behandeling kun je een aantal weken zwellingen hebben. Zoals die bij een getrokken verstandskies.
– Geen bekend lange termijn effect.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste buccaal vetverwijdering klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Wie kan de behandeling doen?

Een optimale kandidaat voor deze behandeling heeft een BMI onder de 25, maar ervaart zijn gezicht als te mollig, vet of te rond. Mensen die dit gevoel hebben kunnen de buccale vetverwijdering behandeling ondergaan en hiermee definitie in hun gezicht creëren.

De behandeling

Je wordt verdoofd door middel van een lokale verdoving in de wang, net als bij de tandarts. Daarna wordt er een klein sneetje in de binnenkant van de wang gemaakt waaruit het vet verwijderd wordt. Daarna wordt de snee gehecht. Door de lokale verdoving voel je er niks van en is het net alsof je bij een tandarts in de stoel ligt. Na de behandeling krijg je drukverband voor ondersteuning en wordt je aangeraden je mond 3 keer per dag met mondwater te spoelen. De behandeling is nog vrij nieuw in Nederland, daarom raden we aan eerst goed onderzoek te doen naar de klinieken die deze behandeling uitvoeren.

De nazorg

Wanneer de ingreep gedaan is en je naar huis mag, kun je de dagen erna last krijgen van zwellingen. Je kunt de zwelling verminderen door veel te koelen met een icepack. Het kan zijn dat je de hechtingen voelt zitten aan de binnenkant van je wang. Het is belangrijk dat je hier zo min mogelijk aan zit. Ook is het belangrijk dat je de mond goed spoelt met mondwater na elke maaltijd. We adviseren de aankomende 3 dagen nog rustig aan te doen, maar over het algemeen zou je de dag erna weer kunnen gaan werken als je werk niet te actief is.

Wat kost een buccale vetverwijdering ingreep?

De kosten voor deze ingreep verschillen natuurlijk per kliniek. Ook omdat de ingreep nog vrij nieuw is en niet iedere kliniek de behandeling aanbiedt, kunnen de prijzen verschillen. Het is belangrijk dat je niet alleen op de prijs let, maar ook op de ervaringen van anderen. Kijk en vergelijk meerdere klinieken met elkaar om de meest passende voor jou te vinden. Deze behandeling wordt helaas niet gedekt door een verzekering omdat de ingreep wordt gezien als een cosmetische ingreep.

Voor meer informatie over deze ingreep kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met een kliniek die deze behandeling aanbiedt. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvend consult aanvragen.

Vergelijk klinieken voor een buccaal vetverwijdering behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een bucaal vetverwijdering behandeling.

Ben je van plan om een buccaal vet verwijderen behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat is buccaal vet verwijdering?
Buccale vetverwijdering, ook bekend als buccale lipectomie, is een cosmetische procedure om de volheid van de wangen te verminderen en het gezicht slanker te maken. Tijdens deze chirurgische ingreep wordt overtollig vet aan de binnenkant van de wang (buccale ruimte) verwijderd. Dit kan bijdragen tot een meer gedefinieerd of gebeiteld uiterlijk van het gezicht.

Voor wie is een buccale vetverwijdering aangewezen?
Buccale vetverwijdering kan worden aanbevolen voor mensen die de breedte van hun onderwangen willen verminderen en een meer gebeeldhouwde look willen creëren. Het kan ook nuttig zijn voor personen met een te rond gezicht of met jukbeenderen die niet in staat zijn hun gewenst lichaamsgewicht.
Wat is het herstelproces voor buccaal vet verwijderen?
De hersteltijd voor buccale vetverwijdering hangt af van het individu en zijn specifieke behoeften, maar duurt gewoonlijk ongeveer twee weken of minder. Gedurende deze tijd zullen patiënten last hebben van zwellingen, blauwe plekken en pijn, die moeten worden behandeld met koude kompressen, rust en medicijnen zoals voorgeschreven door uw chirurg. Daarnaast is het belangrijk om alle postoperatieve instructies van uw arts op te volgen om de genezing te optimaliseren en eventuele risico’s of complicaties te minimaliseren.

Hoe lang heb je resultaat van de behandeling?
De effecten van bucaal vetverwijdering zijn over het algemeen blijvend, maar kunnen na verloop van tijd afnemen door natuurlijke veroudering of gewichtstoename. Om optimale resultaten te behouden, moeten patiënten een gezond dieet en een gezonde bewegingsroutine volgen en de aanbevolen huidverzorgings routine volgen. Dit kan bijdragen aan blijvende effecten van de procedure.
Wat zijn de gemiddelde kosten van een behandeling?
De gemiddelde kosten van buccale vetverwijdering liggen meestal rond de €1500-€2000. De exacte kosten zijn afhankelijk van de omvang van de benodigde behandeling en de geografische ligging. Bovendien kunnen sommige verzekeringsmaatschappijen de procedure geheel of gedeeltelijk dekken, afhankelijk van uw individuele ziektekostenverzekering. Voor een nauwkeurige schatting van de kosten kunt u het beste spreken met een chirurg die gespecialiseerd is in het verwijderen van buikvet

Vergelijk 4 klinieken voor een buccaal vetverwijdering behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste buccaal vetverwijdering klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.