Buccaal vetverwijdering

Alle informatie over buccaal vetverwijdering en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een buccaal vetverwijdering behandeling.

Buccaal vetverwijdering

Buccaal vetverwijdering is een goede optie voor mensen die vinden dat ze een vol gezicht hebben. Denk bijvoorbeeld aan hamsterwangen of die halve maan rimpels rondom de mond. Wanneer je het vervelend vindt dat je op iedere foto op een hamster lijkt, is een buccaal vetverwijdering behandeling mogelijk. De behandeling wordt ook wel Bichectomie genoemd.

Wat is Buccaal vetverwijdering?

Bij deze behandeling wordt het buccale vet van je wangen verwijderd en wordt deze behandeling ook wel bichectomie genoemd. Na de behandeling zal je gezicht een stuk slanker lijken en zullen je jukbeenderen en kaaklijn meer zichtbaar zijn. Het vet dat zorgt voor een hamsterwang ligt diep in de onder wang. Meer naast je mond dan op de jukbeenderen. Het totale buccale vet in je wangen heeft vaak niks te maken met het gewicht van de persoon. Het is vaak per persoon verschillend hoeveel buccale vet er zich in de wangen bevindt. Mensen die uit het midden-oosten, Azië en Zuid-Amerika komen kampen vaak meer met buccaal vet dan mensen uit Europa. Vaak is buccaal vet ook erfelijk.

In de wang bevindt zich het buccale vet dat eruit ziet als een vetkussentje. Dit vetkussentje is omringd met zenuwen, hierdoor kan het vet niet verwijderd worden door middel van liposuctie. Dat zou de zenuwen beschadigen. Een liposuctie van de onderkin wordt echter wel vaak gecombineerd met een buccale vetverwijdering. Op die manier krijgt de kaaklijn meer definitie. Ook kan deze behandeling gecombineerd worden met een behandeling waarbij fillers in de jukbeenderen geïnjecteerd worden.

Deze ingreep klinkt natuurlijk fantastisch, maar er zitten voor- en nadelen aan de ingreep. Hieronder lees je wat die zijn.

Voordelen van buccaal vetverwijdering

De resultaten zijn blijven, ook als je aankomt in gewicht.
De ingreep wordt via de binnenkant van je wang gedaan waardoor je geen zichtbare littekens overhoudt.
De behandeling duurt maximaal 60 minuten, wat vrij kort is.
Kan mensen met een ‘babyface’ een volwassen look geven.
Hersteltijd max 3 dagen.

Nadelen van buccaal vetverwijdering

De behandeling kan schade aan je zenuwen toe brengen, bloedingen en het minder open kunnen doen van je mond.
Als je ouder wordt kun je een meer ingevallen gezicht krijgen doordat buccaal vet minder wordt door ouderdom.
Na de behandeling kun je een aantal weken zwellingen hebben. Zoals die bij een getrokken verstandskies.
Geen bekend lange termijn effect.

Wie kan de behandeling doen?

Een optimale kandidaat voor deze behandeling heeft een BMI onder de 25, maar ervaart zijn gezicht als te mollig, vet of te rond. Mensen die dit gevoel hebben kunnen de buccale vetverwijdering behandeling ondergaan en hiermee definitie in hun gezicht creëren.

De behandeling

Je wordt verdoofd door middel van een lokale verdoving in de wang, net als bij de tandarts. Daarna wordt er een klein sneetje in de binnenkant van de wang gemaakt waaruit het vet verwijderd wordt. Daarna wordt de snee gehecht. Door de lokale verdoving voel je er niks van en is het net alsof je bij een tandarts in de stoel ligt. Na de behandeling krijg je drukverband voor ondersteuning en wordt je aangeraden je mond 3 keer per dag met mondwater te spoelen. De behandeling is nog vrij nieuw in Nederland, daarom raden we aan eerst goed onderzoek te doen naar de klinieken die deze behandeling uitvoeren.

De nazorg

Wanneer de ingreep gedaan is en je naar huis mag, kun je de dagen erna last krijgen van zwellingen. Je kunt de zwelling verminderen door veel te koelen met een icepack. Het kan zijn dat je de hechtingen voelt zitten aan de binnenkant van je wang. Het is belangrijk dat je hier zo min mogelijk aan zit. Ook is het belangrijk dat je de mond goed spoelt met mondwater na elke maaltijd. We adviseren de aankomende 3 dagen nog rustig aan te doen, maar over het algemeen zou je de dag erna weer kunnen gaan werken als je werk niet te actief is.

Wat kost een buccale vetverwijdering ingreep?

De kosten voor deze ingreep verschillen natuurlijk per kliniek. Ook omdat de ingreep nog vrij nieuw is en niet iedere kliniek de behandeling aanbiedt, kunnen de prijzen verschillen. Het is belangrijk dat je niet alleen op de prijs let, maar ook op de ervaringen van anderen. Kijk en vergelijk meerdere klinieken met elkaar om de meest passende voor jou te vinden. Deze behandeling wordt helaas niet gedekt door een verzekering omdat de ingreep wordt gezien als een cosmetische ingreep.

Voor meer informatie over deze ingreep kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met een kliniek die deze behandeling aanbiedt. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvend consult aanvragen.