Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Botox

Word je constant geconfronteerd met een rimpel op je voorhoofd of op een andere plek op je gezicht? Dan is Botox wellicht de juiste optie om dit op te lossen! Na een botox behandeling hoef je niet bang te zijn voor een compleet strakgetrokken gezicht. Dit is echter een fabel die veel vertelt of verwacht wordt. Wanneer een botox behandeling op de juiste manier wordt uitgevoerd zul je hier geen last van hebben. Bovendien zullen alleen de rimpels verdwijnen waarvoor je de botox behandeling bent aangegaan. Naast dat botox veel gebruikt wordt voor rimpels, kun je het ook heel goed gebruiken tegen migraine of om overmatig zweet te verminderen.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over botox


Duur van de behandeling: 5 – 15 minuten


Het resultaat: 2 – 14 dagen


Gemiddelde tarieven: €75 – €450


Behandelgebied: Traangoot, wangen, neus, voorhoofd, mondhoeken, rimpels, kaaklijn, kin, marionette lijnen, lip lijnen, wallen, lach lijnen, holle slaap

Wat is botox precies?

Botox is de afkorting van Botuline Toxine en is een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. De botox werkt door de spieren te verlammen die rimpels veroorzaken. Die verlamming zorgt ervoor dat de spiertjes niet meer samen kunnen trekken en de rimpels verminderen of wegtrekken. Botox-behandelingen zijn meestal eenvoudig en pijnloos en kunnen binnen een half uur worden voltooid.

Kleine botox behandeling

Je hoort soms wel eens de term “Baby botox”. Dit is eigenlijk niks anders dan de normale Botuline Toxine die gebruikt wordt, maar is wel een andere behandeling. Bij een baby botox behandeling wordt er een kleinere hoeveelheid botox ingespoten waardoor de spieren nog een beetje kunnen bewegen. Op die manier is het resultaat natuurlijker en kiezen de meeste mensen ook vaak voor deze behandeling wanneer dit hen eerste keer is.

Consult met de arts

Voordat de arts zomaar aan de slag gaat, krijg je vaak nog een consult gesprek vooraf. Dit houdt in dat er besproken wordt welke plekken je gaat behandelen en wordt er duidelijk gekeken naar de huid en de behandelplekken. Je kunt op verschillende delen botox aanbrengen, die staan hieronder:
Fronsrimpel
– Mondhoeken
– Wenkbrauwen
– Kraaienpootjes
– Onder je ogen
– Bovenlip

Tijdens het consult zal de arts vragen stellen over je persoonlijke en medische situatie. Afhankelijk van die uitkomsten wordt besproken welke behandeling het beste bij je past en welke het mooiste resultaat zal behalen. Botox blijft maar een paar maanden zitten waardoor er ook afspraken gemaakt kunnen worden voor eventuele vervolgbehandelingen. Ook zijn er steeds meer mensen die kiezen voor botox onder de oksels voor minder zweten.

Om ervoor te zorgen dat je het juiste resultaat behaalt is het van belang om zoveel mogelijk vragen te stellen aan de arts. Op die manier weet je zeker dat de arts je begrijpt en de juiste plekken behandelt worden. Om uiteindelijk het verschil te kunnen zien van voor de behandeling en erna, worden er foto’s gemaakt van de behandelplekken.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste botox klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

De behandeling

Wanneer de behandeling besproken en duidelijk is, kan de echte ingreep beginnen. Dit wordt vaak bij een vervolgafspraak gedaan. Tijdens de behandeling wordt er steeds een kleine hoeveelheid botox geïnjecteerd met een hele dunne naald in de spier. Er wordt geen verdoving gebruikt, maar geen zorgen! De behandeling doet geen pijn, je kunt echter een klein prikje voelen. De gehele behandeling duurt maximaal 15 minuten en is dus zo voorbij.

Botox in je bovenlip

De gummy smile, wordt vaak genoemd bij mensen waarvan het tandvlees te zien is als zij lachen. De meeste mensen die dit hebben lachen daarom veel minder of houden hun mond dicht. Met een gummy smile behandeling wordt er botox in de bovenlip geïnjecteerd waardoor de spier die bovenlip optrekt meer ontspant. Hierdoor kun je weer zorgeloos lachen zonder dat het tandvlees zichtbaar wordt. Deze behandeling zal ongeveer 4 maanden aanhouden.

Botox in je oksel

Ervaar jij meer zweet dan de meeste mensen om je heen en stoort dit je dagelijks? Dan is een botox behandeling in je oksels wellicht de juiste keuze. De botox wordt in de zweetkliertjes, die zich in je oksel bevinden, geïnjecteerd waardoor de kliertjes verlamd raken en dus minder zweet kunnen produceren.

Botox tegen migraine

Bij een migraine aanval worden de spieren hevig aangespannen wat hoofdpijn veroorzaakt. Door botox in je voorhoofd of in de nek te injecteren kan een hevige migraine aanval voorkomen worden. Het is daarom ten zeerste aan te raden dit te proberen wanneer je vaak last hebt van migraine. Bij botox tegen migraine worden de spieren verlamd waardoor er minder spanning in de spieren ontstaat.

Botox in de wenkbrauw

Botox in de wenkbrauwen wordt vaak gedaan bij mensen die een kleine verzwaring in de wenkbrauw ervaren. Dit kan een sombere blik of zelfs vermoeidheid veroorzaken. Door een kleine hoeveelheid botox net onder de wenkbrauw te injecteren kan dit al snel voorkomen worden. Dit kan echter alleen bij een hele lichte verzwaring, wanneer er sprake is van te veel verzwaring kun je beter voor een wenkbrauwlift gaan.

Herstel van botox

Na de behandeling is het belangrijk dat de spieren genoeg beweging krijgen. Dit kun je doen door te fronsen of door te lachen. Draag de eerste paar uren géén make-up om infecties te voorkomen. Door het gebruik van een naald ontstaan er kleine wondjes in de huid die nog open zijn na de behandeling. Door make-up er overheen te smeren kunnen er infecties ontstaan. Sommige mensen denken dat het masseren van de huid helpt bij het herstel, maar dit heeft dit juist een averechts effect.

Twijfel je toch nog na het bovenstaande gelezen te hebben en wil je graag meer weten over de effecten van botox voor jou? Je kunt dit natuurlijk tijdens het consult bespreken met de arts en eventueel wat voorbeelden van voorgaande klanten vragen en deze bekijken.

Kosten van een botox behandeling

Om ervoor te zorgen dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan is het belangrijk dat je altijd van te voren de kosten bespreekt met de arts. Dit kun je doen in het consult gesprek. De kosten kunnen verschillend zijn per kliniek en door de grootte van de behandeling. Laat je immers niet leiden door de prijzen van een kliniek. In sommige gevallen kunnen goedkopere prijzen juist duurkoop zijn. Bekijk altijd goed de ervaringen van anderen en de bepaal aan de hand daarvan of een kliniek aan je wensen en eisen voldoet.

Daarnaast is het altijd belangrijk om bevoegd- en bekwaamheden te controleren. Een arts kan echter wel bevoegd zijn, maar minder bekwaam in de cosmetische wereld zijn. Doe daarom altijd eerst onderzoek voordat je de behandeling aan gaat.

Vergelijk klinieken voor een botox behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een botox behandeling.

Ben je van plan om een botox behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Hoe lang werkt Botox?
De effecten van botox duren gewoonlijk 3-4 maanden, maar dit kan per persoon verschillen. Wanneer u begint met botox-behandelingen, is het belangrijk te begrijpen dat de duur van de resultaten korter kan zijn dan verwacht, omdat uw lichaam zich aanpast aan de behandeling. Uw arts kan u vertellen hoe vaak hij herhalingsbehandelingen aanbeveelt op basis van uw individuele behoeften en doelen.
Is er sprake van downtime bij botox?
Over het algemeen is er geen sprake van downtime bij botox of andere injecteerbare behandelingen. Wel kunt u een lichte kneuzing of zwelling op de injectieplaats ervaren, die meestal binnen een paar dagen verdwijnt. Uw arts kan u specifieke verzorgingsinstructies geven om eventuele bijwerkingen tot een minimum te beperken.
Hoeveel kost botox?
De kosten van botox hangen af van de grootte en het aantal te behandelen gebieden, en van de ervaring van uw arts. In het algemeen kunnen patiënten rekenen op een uitgave van 300 tot 1000 dollar per sessie. Het is belangrijk dat u onderzoek doet naar aanbieders in uw omgeving die kwaliteitsbehandelingen aanbieden tegen een betaalbare prijs.
Zijn botoxinjecties veilig?

Ja, wanneer botox-injecties worden uitgevoerd door een deskundige injecteur, zijn ze zeer veilig. Het is echter altijd belangrijk om een dermatoloog of plastisch chirurg te raadplegen voordat u met een behandeling begint. De arts beoordeelt uw individuele behoeften en bepaalt de veiligste, meest effectieve behandeling voor u.

Wat moet ik doen voordat ik een botox-injectie krijg?
Voordat u een botox-injectie krijgt, is het belangrijk om uw medische voorgeschiedenis met uw arts te bespreken. Vertel hem over alle medicijnen of supplementen die u gebruikt, zodat hij goed kan beoordelen of de procedure veilig voor u is. Bovendien is het belangrijk om alle instructies van de arts vóór de behandeling op te volgen om de beste resultaten van de behandeling te krijgen.

Vergelijk 4 klinieken voor een botox behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste botox klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.