Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Borstverkleining

Een borstverkleining wordt vaak toegepast bij vrouwen die (te) grote borsten hebben. Grote borsten kunnen veel fysieke klachten aanbrengen en daarom wordt een borstverkleining bij deze mensen aangeraden. Bij een borstverkleining wordt er vet, weefsel en huid verwijderd. Op die manier krijgen de borsten een kleinere vorm en zijn ze beter in verhouding met de rest van het lichaam.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over borstverkleining


Duur van de behandeling: 120 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €3500 – €5900


Behandelgebied: Borst

Bij Kliniekbeleving.nl streven we ernaar om gedetailleerde en betrouwbare informatie te bieden over plastische chirurgie, met een bijzondere focus op borstverkleining. Deze procedure, uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg, kan een oplossing bieden voor vrouwen die hinder ondervinden van zware borsten. Deze fysieke last kan leiden tot lichamelijke klachten zoals rug-, nek- en schouderpijn, en in sommige gevallen tot psychische klachten.

Een borstverkleining, medisch bekend als reductie mammoplastie, vermindert het gewicht van de borsten door overtollig weefsel, vet en huid te verwijderen. Dit kan resulteren in een meer proportionele borstgrootte en kan helpen bij het verlichten van de eerder genoemde klachten. Tijdens de operatie, die plaatsvindt onder algehele narcose, wordt typisch een ankervormig litteken gecreëerd, dat rond de tepel loopt, verticaal naar beneden en vervolgens langs de onderste borstplooi. Hoewel borstverkleining blijvende littekens met zich meebrengt, geneest het litteken doorgaans goed en wordt het met de tijd minder zichtbaar.

Wie kan een borstverkleining nemen?

Bij vrouwen met (te) grote borsten kunnen fysieke klachten ontstaan in het lichaam. Klachten zoals nek, rug of schouder pijn kunnen deze vrouwen erg verhinderen. Daarnaast hebben (te) grote borsten vaak last van striae doordat de huid wordt uitgerekt. Naast de fysieke klachten kunnen natuurlijk ook psychische klachten ontstaan. Veel vrouwen schamen zich voor de grootte van hun borsten en zijn hierdoor vaak erg onzeker. Ook is het vinden van de juiste kleding of beha’s een stuk lastiger.

Een borstverkleining is niet bedoeld voor mensen waarbij de borsten nog niet helemaal volgroeid zijn. Ook is het belangrijk dat je voor deze operatie in een goede gezondheid verkeerd. De operatie kan bij overgewicht vaak niet gedaan worden omdat het risico te groot is op trombose of doordat de wonden op die manier niet kunnen genezen.

Het consult voor een borstverkleining

Bij het consult wordt besproken wat de reden is van de borstverkleining. De arts zal je borsten bekijken en onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor jouw persoonlijke situatie. Ook zal de arts je duidelijk vertellen wat de risico’s en de gevolgen van de ingreep zijn en zal je te horen krijgen wat het resultaat van de ingreep zal zijn. Ook wordt er gekeken naar welke cupmaat voor jou het meest ideaal is. Dat wil zeggen dat de borsten overeenkomen met de rest van je lichaam en dat het mooi in verhouding is. Daarnaast zullen er voor- en na foto’s gemaakt worden zodat het verschil uiteindelijk duidelijk te zien is. De foto’s worden opgeslagen in een dossier van de kliniek.

De ingreep

De ingreep wordt onder geheel narcose uitgevoerd omdat het soms een behoorlijke operatie kan zijn. De gehele ingreep duurt ongeveer anderhalf tot drie uur. Er wordt een incisie aangebracht in de borstplooi en van het tepelhof naar beneden. Hier wordt het overtollige vet, huid en weefsel weggehaald. Ook wordt er gekeken naar de plek van de tepels en worden deze naar de juiste plek verplaatst. Bij deze ingreep kan ook gelijk gekozen worden voor een borstlift of tepelcorrectie. Aan het einde van de operatie worden er kleine buisjes geplaatst die het overtollige wondvocht en bloed kunnen afvoeren. Deze buisjes kunnen de volgende dag verwijderd worden. In de meeste gevallen blijf je een nachtje in de kliniek na deze ingreep.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste borstverkleining klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Liposuctie borstverkleining

Bij een liposuctie borstverkleining wordt alleen vetweefsel in de borst weggehaald. Deze ingreep kan echter alleen worden uitgevoerd als er genoeg vetweefsel aanwezig is om weg te halen. Ook is het belangrijk dat de huid nog voldoende elastisch is zodat de borst zich weer goed kan herstellen na de ingreep. Het voordeel van deze borstverkleining is dat er nauwelijks een litteken achterblijft. Deze ingreep kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd en is daarmee een stuk minder belastend. Ook zul je van deze operatie een stuk sneller herstelt zijn dan van de echte borstverkleining. Een ander mooi voorbeeld van deze ingreep is dat je hierna nog gewoon borstvoeding kunt geven.

Nazorg

Na de operatie worden de borsten verbonden en is het mogelijk dat er dunne slangetjes worden geplaatst om overtollig bloed of vocht af te voeren. De eerste weken na de operatie zijn cruciaal voor het genezingsproces. Tijdens deze periode kunnen de hechtingen verwijderd worden en zullen eventuele afwijkingen in het genezingsproces worden gecontroleerd. Het is van belang dat patiënten de instructies van de polikliniek plastische chirurgie nauwgezet opvolgen om de kans op complicaties te minimaliseren.

Er kunnen na de operatie kunnen blauwe plekken en bloeduitstortingen plaatsvinden op en rondom de borsten. Het is belangrijk dat er een stevige sport bh dag en nacht gedragen wordt. Dit zal voor ongeveer 3 weken aanhouden. Het advies is om in de eerste week zoveel mogelijk rust te houden. Na de 3 weken kun je in de meeste gevallen weer gewoon normaal bewegen, alleen mag je nog geen sport beoefenen of zware dingen tillen. Na 6 weken ben je volledig herstelt en kun je vaak alles weer doen.

De hechtingen zijn vaak oplosbaar of worden na de eerste week verwijderd. De littekens zullen de eerste periode nog rood en zichtbaar zijn. Hoe verder het herstel, des te minder je te littekens gaat zien. Uiteindelijk zullen de littekens bijna niet zichtbaar zijn.

Patiënten kunnen ervaren dat bh bandjes diep in de schouders snijden, minder worden na de operatie, wat bijdraagt aan een verbeterde levenskwaliteit. De borstverkleining is meestal goed uitvoerbaar en de resultaten stemmen in de meeste gevallen overeen met de verwachtingen van de patiënt. Het is echter belangrijk om reële verwachtingen te hebben en te beseffen dat er bepaalde grenzen zijn aan wat met de operatie bereikt kan worden.

Risico’s van een borstverkleining

Het is belangrijk om te erkennen dat elke operatie risico’s met zich meebrengt. Bij een borstverkleinende operatie kunnen deze risico’s onder andere bestaan uit overmatige littekenvorming, verminderde gevoeligheid in de tepels, en in zeldzame gevallen kan borstweefsel afsterven. De operatie kan tijdelijk verminderde bloedvoorziening naar de tepel veroorzaken, wat in sommige gevallen kan leiden tot een tweede operatie. Daarnaast kunnen de borsten na de operatie gespannen aanvoelen en kan het gevoel geleidelijk terugkeren. Ook kan er een verstoring zijn in de wondgenezing, wat extra zorg van de behandelend arts vereist.

De risico’s op complicaties zijn bij een borstverkleining vaak groter omdat er grotere incisies gedaan worden. De kans op infecties, bloedingen of ontstekingen zijn daarom een stuk groter. Tijdens de ingreep wordt zoveel mogelijk naar een symmetrisch resultaat gestreefd, echter is niet altijd het geval. Ook kunnen de tepels erg gevoelig of juist gevoelloos worden. In sommige gevallen kan het zijn dat gevoelloze tepels blijvend zijn, maar in de meeste gevallen zal dit naarmate het herstel weer terugkomen. Ook het het geven van borstvoeding niet meer mogelijk na deze ingreep.

Roken kan het risico op complicaties vergroten en wordt daarom afgeraden zowel voor als na de operatie. Bovendien is het essentieel om een gezonde levensstijl te handhaven om de resultaten van de operatie te behouden.

Kosten borstverkleining

De kosten voor een borstverkleining kunnen aardig verschillen. Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals bijvoorbeeld de kliniek, hoe lang je moet blijven na de ingreep of hoe groot de ingreep is geweest. In de meeste gevallen ben je zo’n 4 tot 5 duizend euro kwijt.

Je kunt natuurlijk altijd vooraf prijzen van klinieken met elkaar vergelijken om te kijken welke prijs het best bij je past. Echter kan duurkoop soms miskoop zijn, dus laat je vooral niet misleiden door de prijzen die worden aangegeven. Doe vooral onderzoek naar de ervaringen van anderen en baseer daarop je mening. Prijzen worden altijd vooraf besproken tijdens een consult.

 

Kliniekbeleving.nl biedt een platform waar patiënten verschillende klinieken kunnen vergelijken en zo de meest geschikte kliniek voor hun borstverkleining kunnen kiezen. Ons doel is om patiënten te voorzien van uitgebreide, betrouwbare informatie om hen te helpen een welover

Vergelijk klinieken voor een borstverkleining behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een borstverkleining behandeling.

Ben je van plan om een borstverkleining behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Hoe lang duurt een borstverkleining?
Een behandeling duurt gewoonlijk enkele uren, afhankelijk van de grootte en de vorm van de borsten en de hoeveelheid weefsel die moet worden verwijderd. De precieze tijd hangt af van uw individuele geval, maar gewoonlijk duurt het twee tot vijf uur. In sommige gevallen, wanneer uitgebreider werk nodig is, zoals het verwijderen van overtollige huid, kan het langer duren.
Wat zijn de risico's?
De meest voorkomende risico’s van een borstverkleining zijn infectie, bloedingen, slechte wondgenezing, veranderingen in het gevoel in de borsten of tepels, asymmetrie van de borsten of tepels na voltooiing van de genezing, littekenvorming – die kan permanent zijn, en de noodzaak van aanvullende operaties of bijwerkprocedures. Bovendien bestaat er een risico op complicaties door de verdoving. Het is belangrijk om eventuele risico’s met uw chirurg te bespreken voordat u de ingreep ondergaat.
Moet ik na een borstverkleining mijn levensstijl aanpassen?
Na een borstverkleining is het belangrijk dat u de instructies van uw arts met betrekking tot activiteitenniveau, dieet en andere veranderingen in levensstijl opvolgt. In het algemeen moet u gedurende enkele weken na de ingreep geen zware voorwerpen tillen om een goede genezing van de incisies en het weefsel mogelijk te maken. Er kan u ook worden gevraagd om gedurende deze periode een speciaal steunstuk (zoals een beha) te dragen. Het kan ook raadzaam zijn veranderingen in het dieet aan te brengen, zoals het beperken van de natriuminname en veel vocht drinken om de zwelling te verminderen en de genezing te bevorderen. Als u de instructies van uw arts opvolgt, zult u snel en goed genezen.
Hoe lang duurt de herstelperiode na een behandeling?
Over het algemeen duurt het ongeveer zes weken voordat de meeste mensen volledig zijn hersteld van een borstverkleining. Gedurende deze periode kunt u enige gevoelloosheid of pijn in het geopereerde gebied ervaren. Het is belangrijk om gedurende deze periode de instructies van uw arts met betrekking tot het activiteitenniveau op te volgen, zodat uw lichaam goed kan genezen. Uw arts zal u ook advies geven over wanneer het veilig is om zware activiteiten zoals lichaamsbeweging of zwaar werk te hervatten. Na de eerste herstelperiode zou u alle normale activiteiten moeten kunnen hervatten.
Voor wie is een behandeling geschikt?
Een een borstverkleining kan geschikt zijn voor vrouwen met te grote borsten of vrouwen die fysiek ongemak ervaren door de grootte van hun borsten. Over het algemeen wordt het aanbevolen voor vrouwen ouder dan 18 jaar, hoewel er in individuele gevallen uitzonderingen kunnen gelden. Het is belangrijk om uw conditie en doelstellingen te bespreken met een gekwalificeerde plastisch chirurg voordat u een beslissing neemt over een borstverkleining.

Vergelijk 4 klinieken voor een borstverkleining behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste borstverkleining klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.