Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Borstlift

Veel vrouwen kunnen door zwangerschap, ouderdom, borstvoeding of gewichtsverlies slappe borsten krijgen. Dat vinden de meeste vrouwen vaak erg vervelend en kunnen hierdoor zelfs onzeker raken. Er wordt dan vaak meteen aan een borstvergroting gedacht, alhoewel een borstlift vaak al genoeg kan zijn. In sommige gevallen kunnen beiden worden aangeraden. Lees hieronder alles over een borstlift en wanneer je hiervoor in aanmerking kan komen.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over borstlift


Duur van de behandeling: 120 – 180 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €4250


Behandelgebied: Borst

Wat is een borstlift?

Bij een borstlift wordt overtollig huid weggehaald en creëer je een soort push-up bh door de huid naar boven te liften. Op die manier ontstaat er meer vulling aan de bovenkant. Ook wordt de tepel op de juiste plek geplaatst. Wanneer er meer volume gewenst is, kun je kiezen voor een implantaat.

Wanneer u een borstlift overweegt, zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Deze chirurgische ingreep is bedoeld voor vrouwen die last hebben van hangende borsten, vaak veroorzaakt door factoren zoals veroudering, zwangerschap, of aanzienlijk gewichtsverlies. Bij een borstlift wordt overtollige huid verwijderd en, indien nodig, wordt de tepel hoger geplaatst om een jeugdiger en steviger uiterlijk te bereiken.

Hoe gaat de behandeling?

Voordat de behandeling van start zal gaan, zul je altijd eerst een consult bij de gekozen kliniek hebben. De arts bepaald aan de hand van je borsten welke techniek er gebruikt gaat worden en welke het beste bij je past. De arts zal de gehele behandeling met je bespreken en uitleggen wat er precies gaat veranderen. Ook wordt er duidelijk besproken hoe de voor- en nazorg in zijn werk gaat en zullen eventuele complicaties aangeduid worden. Hieronder lees je meer over de verschillende technieken en behandelingen.

Chirurgische technieken

Tijdens de borstlift wordt meestal een incisie gemaakt rond de tepelhof of, in meer uitgebreide gevallen, een ankervormige incisie die rond het tepelhof en verticaal naar beneden loopt. Deze methodes laten meestal een cirkelvormig litteken na, maar met de juiste nazorg kunnen deze littekens aanzienlijk vervagen.

Een borstlift kan gecombineerd worden met een borstvergroting, vooral als er naast het liften ook een wens is voor meer volume. Dit wordt vaak gedaan met ronde prothesen, die helpen om zowel vorm als volume te geven aan slappere borsten.

De L-methode

De L-methode is een methode die veel lijkt op een andere methode, de ankermethode. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een echt push-up effect. Hierbij wordt huid weggehaald in horizontale en verticale borstplooi. Na de behandeling ontstaat er een klein litteken. Kleiner dan die bij een ankermethode, maar het resultaat is hierbij vaak minder goed te voorspellen en kan dus ook minder opvallen. Deze methode wordt vaak gebruikt bij milde gevallen.

De ankermethode

De ankermethode wordt het meest gebruikt als het gaat om een borstlift. Dit komt omdat deze methode een mooi push-up effect geeft. Ook hierbij wordt er horizontaal en verticaal huid weggehaald en gelift. Echter blijft het litteken een klein beetje zichtbaar en zul je een ankervorm zien. Het litteken loopt dan van de tepel recht naar beneden in de borstplooi.

Verticale techniek

Bij een verticale techniek wordt er geen huid weggenomen in de borstplooi en is het litteken dus aanzienlijk minder zichtbaar. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij vrouwen die last hebben van een middelmatige verslapping in de borsten. Het litteken zit goed verstopt in de borstplooi en zal daarom bijna niet zichtbaar zijn. Wanneer de tepel niet verkort hoeft te worden, is deze techniek een uitstekende keuze.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste borstlift klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Borstlift met litteken om tepel

Sommige vrouwen vinden dat de tepelhof te groot is of hebben last van een kleine verslapping. In dat geval kan er gebruik gemaakt worden van een zogeheten ‘peri-areolaire’ borstlift. Bij deze techniek wordt een klein beetje huid weggehaald rondom het tepelhof en wordt de resterende huid naar de tepelhof toe gehecht. Bij deze techniek wordt eigenlijk alle huid rondom de tepel strakker getrokken. Om ervoor te zorgen dat de tepel niet naar buiten toe kan trekken, is het belangrijk dat de arts stevige en niet oplosbare hechtingen gebruikt. Deze techniek is wat lastiger dan de andere technieken en je kunt met deze techniek geen push-up effect creëeren.

Borstweefsel fixeren

Bij deze techniek wordt het borstweefsel die zich op een hogere positie in de borstspier bevindt, gefixeerd. Op deze manier komt de borst een stukje hoger te liggen en wordt er een push-up effect gecreëerd. Deze techniek kan echter alleen toegepast worden wanneer er geen huidoverschot aanwezig is.

Herstel van de borstlift ingreep

Na de ingreep kan het zijn dat je nog een paar uur in de kliniek moet blijven of zelfs een nachtje. Na deze ingreep mag je zelf niet meer rijden en is het belangrijk dat je iemand meeneemt die je naar huis kan brengen. De eerste paar dagen kun je wat pijn ervaren op je borst en kunnen je borsten gezwollen zijn, maar voor de pijn krijg je pijnstillers. Om ervoor te zorgen dat de wonden goed kunnen genezen en de borsten op zijn plek blijven zitten, is het dragen van een stevige sportbeha noodzakelijk. Deze krijg je in de meeste gevallen van de kliniek mee. Na 3 weken kun je weer gewoon je gang gaan, maar nog wel voorzichtig. Geen zware dingen tillen of uitbundig sporten. Na 6 weken ben je volledig hersteld.

Na de ingreep is het belangrijk om enkele weken dag en nacht een speciale beha te dragen. Dit helpt bij het ondersteunen van uw borsten tijdens het herstel. Hechtingen worden meestal na een paar weken verwijderd. Het is cruciaal om zware lichamelijke inspanning te vermijden en directe blootstelling aan uv-straling te beperken gedurende de eerste zes maanden na de operatie.

Risico’s en complicaties

Hoewel de risico’s van een borstlift over het algemeen gering zijn, is het belangrijk om tijdens het eerste consult een eerlijk advies te krijgen van uw plastisch chirurg. Elk medisch dossier is uniek, en uw chirurg zal de mogelijke complicaties en het verwachte resultaat met u bespreken.

Kosten borstlift

De prijs die je uiteindelijk betaalt voor een borstlift is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de techniek een factor zijn, maar ook je persoonlijke situatie en het resultaat. Eigenlijk, des te meer er moet gebeuren hoe duurder de ingreep zal zijn. Je kunt rekening houden met een bedrag tussen de € 4.000 en de € 6.500 euro. De kosten worden natuurlijk altijd vooraf met je besproken zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Naast deze persoonlijke factoren, kunnen de kosten ook verschillen afhankelijk van de kliniek. De ene kliniek is nou eenmaal duurder dan de ander, maar dat wil niks zeggen over de kwaliteiten die ze leveren.

Wil je meer weten over de borstlift of wil je graag persoonlijk advies? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een consult met één van je favoriete klinieken.

Vergelijk klinieken voor een borstlift behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een borstlift behandeling.

Ben je van plan om een borstlift behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Is een borstlift pijnlijk?
De meeste patiënten melden weinig tot geen pijn tijdens de procedure. Veel vrouwen beschrijven de sensatie als vergelijkbaar met een massage of het harsen van de wenkbrauwen. Maar als u zich zorgen maakt over pijn of ongemak, overleg dan van tevoren met uw arts, die u wellicht een verdoving of een andere methode kan aanbieden om eventueel ongemak te verlichten.
Hoe lang duurt het herstel na een borstlift?
De duur van het herstel hangt af van individuele patiëntfactoren zoals leeftijd, gezondheidstoestand, type operatie en meer. Over het algemeen zijn de meeste patiënten binnen twee weken na een borstlift volledig hersteld. Tijdens de eerste week is het belangrijk lichamelijke activiteit te beperken, geen zware dingen te tillen en veel rust te nemen. Uw arts kan meer specifieke richtlijnen geven op basis van uw specifieke situatie.
Zijn de resultaten blijvend?
Hoewel een borstlift een langdurig en esthetisch mooi resultaat kan opleveren, zijn de effecten niet noodzakelijkerwijs blijvend. Na verloop van tijd, als gevolg van veroudering of andere factoren zoals gewichtstoename/-verlies of zwangerschap, kunnen de borsten weer gaan verslappen. Om na verloop van tijd optimale resultaten te behouden, is het belangrijk regelmatig contact op te nemen met uw arts en eventuele aanvullende aanbevelingen op te volgen. Bovendien kunnen gezonde leefgewoonten, zoals goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging, helpen om op lange termijn de ideale resultaten te verkrijgen.
Wat zijn er risico's verbonden aan een borstlift?
Zoals bij elke operatie zijn er potentiële risico’s verbonden aan een borstlift. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, blauwe plekken en pijn. In zeldzame gevallen kunnen infecties of andere ernstige complicaties optreden. Uw arts kan echter de juiste pre- en postoperatieve zorg bespreken om deze risico’s tot een minimum te beperken. Stel uw vragen voordat u deze ingreep ondergaat.
Wordt een borstlift gedekt door de verzekering?
De verzekeringsdekking voor een borstlift hangt af van de individuele polissen en de redenen om de ingreep te ondergaan. In sommige gevallen kan de verzekering een deel van de kosten dekken als er een medische noodzaak is (zoals voor het corrigeren van asymmetrie of tepelknobbels). De meeste cosmetische ingrepen worden echter meestal niet door de verzekering gedekt. Zorg ervoor dat u uw mogelijkheden bespreekt met zowel uw arts als uw verzekeringsmaatschappij.

Vergelijk 4 klinieken voor een borstlift behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste borstlift klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.