Borstverkleining

Alle informatie over borstverkleining en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een borstverkleining behandeling.

Veel vrouwen kunnen door zwangerschap, ouderdom, borstvoeding of gewichtsverlies slappe borsten krijgen. Dat vinden de meeste vrouwen vaak erg vervelend en kunnen hierdoor zelfs onzeker raken. Er wordt dan vaak meteen aan een borstvergroting gedacht, alhoewel een borstlift vaak al genoeg kan zijn. In sommige gevallen kunnen beiden worden aangeraden. Lees hieronder alles over een borstlift en wanneer je hiervoor in aanmerking kan komen.

Wat is een borstlift?

Bij een borstlift wordt overtollig huid weggehaald en creëer je een soort push-up bh door de huid naar boven te liften. Op die manier ontstaat er meer vulling aan de bovenkant. Ook wordt de tepel op de juiste plek geplaatst. Wanneer er meer volume gewenst is, kun je kiezen voor een implantaat.

Hoe gaat de behandeling?

Voordat de behandeling van start zal gaan, zul je altijd eerst een consult bij de gekozen kliniek hebben. De arts bepaald aan de hand van je borsten welke techniek er gebruikt gaat worden en welke het beste bij je past. De arts zal de gehele behandeling met je bespreken en uitleggen wat er precies gaat veranderen. Ook wordt er duidelijk besproken hoe de voor- en nazorg in zijn werk gaat en zullen eventuele complicaties aangeduid worden. Hieronder lees je meer over de verschillende technieken en behandelingen.

De L-methode

De L-methode is een methode die veel lijkt op een andere methode, de ankermethode. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een echt push-up effect. Hierbij wordt huid weggehaald in horizontale en verticale borstplooi. Na de behandeling ontstaat er een klein litteken. Kleiner dan die bij een ankermethode, maar het resultaat is hierbij vaak minder goed te voorspellen en kan dus ook minder opvallen. Deze methode wordt vaak gebruikt bij milde gevallen.

De ankermethode

De ankermethode wordt het meest gebruikt als het gaat om een borstlift. Dit komt omdat deze methode een mooi push-up effect geeft. Ook hierbij wordt er horizontaal en verticaal huid weggehaald en gelift. Echter blijft het litteken een klein beetje zichtbaar en zul je een ankervorm zien. Het litteken loopt dan van de tepel recht naar beneden in de borstplooi.

Verticale techniek

Bij een verticale techniek wordt er geen huid weggenomen in de borstplooi en is het litteken dus aanzienlijk minder zichtbaar. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij vrouwen die last hebben van een middelmatige verslapping in de borsten. Het litteken zit goed verstopt in de borstplooi en zal daarom bijna niet zichtbaar zijn. Wanneer de tepel niet verkort hoeft te worden, is deze techniek een uitstekende keuze.

Borstlift met litteken om tepel

Sommige vrouwen vinden dat de tepelhof te groot is of hebben last van een kleine verslapping. In dat geval kan er gebruik gemaakt worden van een zogeheten ‘peri-areolaire’ borstlift. Bij deze techniek wordt een klein beetje huid weggehaald rondom het tepelhof en wordt de resterende huid naar de tepelhof toe gehecht. Bij deze techniek wordt eigenlijk alle huid rondom de tepel strakker getrokken. Om ervoor te zorgen dat de tepel niet naar buiten toe kan trekken, is het belangrijk dat de arts stevige en niet oplosbare hechtingen gebruikt. Deze techniek is wat lastiger dan de andere technieken en je kunt met deze techniek geen push-up effect creëeren.

Borstweefsel fixeren

Bij deze techniek wordt het borstweefsel die zich op een hogere positie in de borstspier bevindt, gefixeerd. Op deze manier komt de borst een stukje hoger te liggen en wordt er een push-up effect gecreëerd. Deze techniek kan echter alleen toegepast worden wanneer er geen huidoverschot aanwezig is.

Herstel van de borstlift ingreep

Na de ingreep kan het zijn dat je nog een paar uur in de kliniek moet blijven of zelfs een nachtje. Na deze ingreep mag je zelf niet meer rijden en is het belangrijk dat je iemand meeneemt die je naar huis kan brengen. De eerste paar dagen kun je wat pijn ervaren op je borst en kunnen je borsten gezwollen zijn, maar voor de pijn krijg je pijnstillers. Om ervoor te zorgen dat de wonden goed kunnen genezen en de borsten op zijn plek blijven zitten, is het dragen van een stevige sportbeha noodzakelijk. Deze krijg je in de meeste gevallen van de kliniek mee. Na 3 weken kun je weer gewoon je gang gaan, maar nog wel voorzichtig. Geen zware dingen tillen of uitbundig sporten. Na 6 weken ben je volledig hersteld.

Kosten borstlift

De prijs die je uiteindelijk betaalt voor een borstlift is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de techniek een factor zijn, maar ook je persoonlijke situatie en het resultaat. Eigenlijk, des te meer er moet gebeuren hoe duurder de ingreep zal zijn. Je kunt rekening houden met een bedrag tussen de € 4.000 en de € 6.500 euro. De kosten worden natuurlijk altijd vooraf met je besproken zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Naast deze persoonlijke factoren, kunnen de kosten ook verschillen afhankelijk van de kliniek. De ene kliniek is nou eenmaal duurder dan de ander, maar dat wil niks zeggen over de kwaliteiten die ze leveren.

Wil je meer weten over de borstlift of wil je graag persoonlijk advies? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een consult met één van je favoriete klinieken.