Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Bilvergroting

Bij een bilvergroting worden de vormen van de billen door middel van esthetische chirurgie veranderd. De ingreep wordt meestal gedaan bij mensen die onzeker zijn over de bilpartijen omdat ze die te klein vinden of de vorm niet mooi vinden. Bij een bilvergroting wordt gebruik gemaakt van een zachte implantaat waarbij meer volume ontstaat en de billen een natuurlijke vorm krijgen. Tijdens een intakegesprek worden mogelijkheden besproken die specifiek op jouw resultaten en wensen gericht zijn.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over bilvergroting


Duur van de behandeling: 90 – 120 minuten


Het resultaat: Grotendeels permanent


Gemiddelde tarieven: €3600 – €6600


Behandelgebied: Billen

De huid van de billen

Jonge billen zijn steviger dan de billen van ouderen mensen. Dat heeft te maken met de elasticiteit van de huid en de verhoudingen van bind- en vetweefsel. Billen bestaan uit spieren, vetweefsel, bloedvaten en zenuwen die bedekt zijn met huid. Naarmate we ouder worden kan de elasticiteit in de huid verminderen, simpelweg door ouderdom. Het aanmaken van collageen (Een lichaamseigen stof die onderdeel is van de elasticiteit van de huid) neemt af, waardoor de huid kan gaan hangen of slap worden. Tevens kan er ook een overschot aan huid overblijven waardoor vaak een billift voldoende is. Bij een billift blijft een litteken over die zich op de onderbroekenlijn bevindt. In de meeste gevallen is het litteken dan ook niet zichtbaar.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van bilimplantaten worden deze alleen aan de bovenkant van de billen geplaatst. De implantaten die gebruikt worden zijn steviger dan die bij een borstvergroting gebruikt worden. De reden dat implantaten alleen aan de bovenkant geplaatst kunnen worden is omdat aan de onderkant van de billen de ischiadicus zenuw ligt. Zenuwen zijn een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam en kunnen dus niet gehinderd worden. Als dit wel gebeurt, heeft dit veel nadelige effecten zoals het verslappen van spieren of geen gevoel meer hebben.

Technieken bilvergroting

Bij een bilvergroting kan gebruik gemaakt worden van twee verschillende technieken. Samen met de chirurg kun je kijken welke techniek het mooiste resultaat voor jou zal behalen. Je kunt kiezen voor implantaten of voor een vettransplantatie en liposuctie. Hieronder wordt uitgelegd wat de twee inhouden:

Implantaties

Er zijn twee verschillende implantaties. Een vaste gel of een vaste siliconenimplantaat. De implantaten kunnen ovaal of rond zijn. De gel implantaten zijn over het algemeen wat natuurlijker dan de siliconen implantaten. Doordat de bilimplantaten een stuk robuuster zijn en van steviger materiaal bestaan, is de kans op ruptuur een stuk kleiner. Echter is er wel een stuk meer wrijving in de billen dan bij de borsten. De bil implantaten worden via de plooi tussen de billen aan de bovenkant ingebracht. Tevens wordt er een poche tussen de gluteus maximus en de medius geplaatst. De implantaat bevindt zich aan de bovenkant van de bil, waardoor je niet op de implantaat kunt zitten. Het herstel van de ingreep duurt ongeveer drie weken en wordt er drukverband geplaatst. Hierna kun je gewoon weer alles doen.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste bilvergroting klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Vettransplantatie en liposuctie

Tijdens deze techniek wordt een hoeveelheid vet weggehaald en op een andere plaats in de bil gespoten. Echter schuilt er een klein addertje onder het gras bij deze ingreep. Het vet dat wordt weggehaald en op de andere plaatst wordt ingebracht, moet in goede omstandigheden “geoogst” worden. Wanneer dit niet gebeurt, kan het vet zich niet nestelen en zal het afsterven of op verkeerde plekken terecht komen. Ook het plaatsen van teveel vet op 1 plek kan voor problemen zorgen. De ingreep wordt middels vele injecties gedaan en neemt dan ook veel tijd in beslag. De heling is echter wel een stuk sneller, binnen 10 dagen ben je weer helemaal genezen. Ook het resultaat is een stuk natuurlijker dan de implantaten. Voor deze ingreep moet genoeg vet op een ander deel in het lichaam aanwezig zijn om de ingreep mogelijk te maken. Deze ingreep wordt ook wel Brazilian Butt Lift genoemd.

Dikkere billen door sporten

Een operatie zoals een BBL of het plaatsen van implantaten gaat nooit zonder risico. Sterker nog, een BBL operatie kan in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. Door het niet goed uitvoeren van deze operatie, kunnen er kleine vet propjes in de bloedvaten terecht komen waardoor je hart geen bloed meer door het lichaam kan pompen. Het is dus belangrijk dat je deze risico’s goed overweegt en niet zomaar bij een plastische chirurg in de stoel gaat liggen. Bovendien is er ook een andere manier om dikkere billen te krijgen. Dat is natuurlijk door veel te sporten en de juiste voeding te eten. Met een sport- en voedingsschema geheel gericht op je doelen en wensen kan ervoor zorgen dat jij dikkere billen krijgt!

Vergelijk klinieken voor een bilvergroting behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een bilvergroting behandeling.

Ben je van plan om een bilvergroting behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Hoe lang duurt een bilvergroting?
Een bilvergroting kan tot 10 jaar meegaan, afhankelijk van het type implantaat en de manier waarop het is geplaatst, en van hoe gezond de patiënt zijn huid en lichaam daarna houdt. Na de eerste operatie zijn regelmatige follow-upbezoeken met uw arts belangrijk om ervoor te zorgen dat alles er goed uitziet en goed aanvoelt. Bovendien moet u goed opletten bij activiteiten zoals sporten, zodat de implantaten niet verschuiven of verplaatst worden. Als u op enig moment pijn of ongemak in uw bilstreek ervaart, neem dan meteen contact op met uw arts.

Wat kan ik verwachten tijdens het herstel?
De hersteltijd hangt af van de ervaring van elke individuele patiëntdus het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen. U kunt de eerste dagen wat zwelling of spanning in het gebied ervaren, evenals wat ongemak en pijn. U zou binnen een week weer aan het werk moeten kunnen, maar het kan tot 6 weken duren voordat u al uw normale activiteiten kunt hervatten. Het duurt ook enkele weken voordat uw huid en weefsel volledig zijn hersteld van de ingreep.

Zijn er risico's verbonden aan een bilvergroting?
Zoals bij elke operatie zijn er altijd risico’s aan verbonden. Deze omvatten bloedingen, infecties, littekens, verplaatsing van het implantaat, zenuwschade en allergische reacties. Het is belangrijk dat u vooraf alle relevante medische informatie, zoals eerdere operaties en huidige medicijnen, aan uw arts doorgeeft om mogelijke risico’s te minimaliseren.

Zijn er niet-chirurgische alternatieven voor een bilvergroting?
Ja, er zijn verschillende niet-chirurgische opties beschikbaar voor een bilvergroting. Deze omvatten huidvullers, vetinjecties en radiofrequentiebehandelingen. Elk van deze opties geeft tijdelijke resultaten, maar kan de vorm en het volume van uw billen helpen verbeteren zonder operatie. Het is belangrijk om met uw arts te bespreken welke optie voor u het beste is.

Zijn er bijwerkingen van een bilvergroting?
Bijwerkingen kunnen zijn: zwelling, blauwe plekken, pijn of gevoeligheid in het gebied waar de implantaten zijn geplaatst. Er kan ook jeuk en roodheid zijn rond de incisieplekken. Als u op enig moment ongewoon ongemak ervaart of pijn, neem dan meteen contact op met uw arts. Bovendien is het belangrijk om alle instructies voor na de operatie op te volgen om het risico op infectie en andere complicaties te beperken.

Vergelijk 4 klinieken voor een bilvergroting behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste bilvergroting klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.