Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Atopisch eczeem, meer informatie

Wanneer je last hebt van atopisch eczeem kan ongelooflijk frustrerend en ongemakkelijk zijn. Atopisch eczeem is een huidaandoening waarbij rode, jeukende plekken op de huid ontstaan. Het ontstaat meestal in de kindertijd en kan tot in de volwassenheid voortduren als het niet goed wordt behandeld.

Hoeveel mensen hebben last van atopisch eczeem

Atopisch eczeem treft wereldwijd 10-20% van de kinderen en 1-3% van de volwassenen, waardoor het een van de meest voorkomende huidaandoeningen is. Het is niet besmettelijk of levensbedreigend, maar kan een enorme impact hebben op uw levenskwaliteit en gevoelens van verlegenheid of schaamte veroorzaken bij opflakkeringen in openbare ruimten.

De oorzaak van atopisch eczeem

Artsen weten niet precies wat atopisch eczeem veroorzaakt, maar ze geloven wel dat bepaalde dingen uw risico om eczeem te ontwikkelen. Deze factoren omvatten genetica, omgevingstriggers zoals stress of temperatuurschommelingen, en huid irriterende stoffen zoals chemicaliën, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en pollen.

Wanneer iemand atopisch eczeem heeft, wordt de huid rood en jeukt ze. Ze kan ook droog, schilferig, gebarsten en pijnlijk worden. In sommige gevallen kan het getroffen gebied ook ontstoken raken of geïnfecteerd raken met bacteriën of schimmels door het krabben.

Atopisch eczeem

De behandeling van atopisch eczeem

De behandeling van atopisch eczeem bestaat meestal uit het gebruik van medicinale crèmes of zalven op de getroffen gebieden om de ontsteking en de jeuk te verminderen. Artsen kunnen indien nodig ook orale geneesmiddelen voorschrijven. Er zijn ook veranderingen in levensstijl die de symptomen van atopisch eczeem. Deze omvatten het vermijden van triggers zoals bepaalde stoffen, zepen of detergenten; het nemen van lauwe baden met colloïdale havermout; en het gebruik van milde reinigingsmiddelen die speciaal bedoeld zijn voor de gevoelige huid.

Een chornische aandoening

Het is belangrijk te onthouden dat atopisch eczeem een chronische aandoening is, wat betekent dat het niet kan worden genezen, maar alleen effectief kan worden beheerd met de juiste behandeling en aanpassingen van de levensstijl. Als u atopisch eczeem hebt, bespreek dan met uw arts wat voor u de beste aanpak is. Hij kan u informatie geven over behandelingen en strategieën om de opflakkeringen onder controle te houden, zodat u zo comfortabel mogelijk kunt leven.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Met de juiste behandeling kun je klachten verminderen

Atopisch eczeem kan een tol eisen van uw lichamelijk en geestelijk welzijn, maar met een goede en consequente behandeling kan het onder controle worden gehouden. Aarzel niet om hulp en steun te zoeken als u die nodig hebt. Er zijn veel middelen beschikbaar die u kunnen helpen met eczeem om te gaan en uw symptomen te leren beheersen.

Het vinden van het juiste behandelplan voor uw atopisch eczeem is essentieel om de symptomen op lange termijn onder controle te houden. Praat vandaag nog met een arts of dermatoloog als u denkt dat u atopisch eczeem hebt, zodat zij een diagnose kunnen stellen en een effectief behandelplan voor u kunnen opstellen.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een eczeem behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste eczeem klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.