Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Artrose

Artrose is een aandoening in het kraakbeen die zich in gewrichten van het menselijk lichaam bevinden. Wanneer het lichaam sneller kraakbeen afneemt dan het opnieuw produceert, is er sprake van Artrose. Hierdoor gaat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit en kan er zelfs helemaal niks meer overblijven. Daarnaast zal er ook minder vloeistof in de gewrichten zitten waardoor je uiteindelijk veel last kunt krijgen.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over artrose


Duur van de behandeling: 3 – 5 keer per week


Het resultaat: Niet volledig te genezen


Gemiddelde tarieven: €200 – €2000


Behandelgebied: Over hele lichaam

Wanneer er geen of weinig kraakbeen in de gewrichten aanwezig is, schuren de botten langs elkaar heen en ontstaan en zichtbare en voelbare knobbels. Wanneer dit gebeurt, kun je veel pijn krijgen en zelfs minder goed of helemaal niet bewegen. Ook kunnen zenuwen afknellen wat gevaarlijk kan zijn voor je spieren. Artrose is een ziekte die op iedere leeftijd kan ontstaan en heeft dus niks met ouderdom te maken. Wel hebben ouderen sneller kans op Artrose dan jonge mensen. Er zijn in Nederland ongeveer een miljoen mensen die aan deze ziekte lijden. Je kunt Artrose behandelen met bepaalde middelen en geneeswijzen. Door middel van bepaalde injecties kan Artrose verminderd, geremd of genezen worden. Hieronder lees je alle behandelingen die worden toegepast bij Artrose en wat artrose is. Er zijn allerlei vormen van artrose zoals:

Facetartrose

Coxartrose

Gonartrose

Handen artrose

Injecties met bloedplaatjes

Injecties met bloedplaatjes wordt in eerste instantie vaak toegepast bij letsel, zoals bijvoorbeeld een tennisarm. Ze worden ook al langere tijd toegepast in de orthopedie. Sinds een korte tijd wordt deze behandeling ook gebruikt bij patiënten die lijden aan Artrose. De behandeling gaat als volgt:

Tijdens een intakegesprek wordt besproken hoe de behandeling gaat. Hierbij wordt ook een kleine hoeveel bloed afgenomen die vervolgens naar een lab gestuurd wordt. In het lab worden zuivere bloedplaatjes geïsoleerd die vervolgens onder lokale verdovingen worden geïnjecteerd op de plek waar de patiënt lijd aan Artrose. Deze behandeling wordt na één á twee weken herhaald met nog twee injecties.

Injecties met Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die normaal zorgt voor het aansporen van de slijmvliezen. Met een injectie Hyaluronzuur worden de slijmvliezen weer op gang gebracht en komt er dus meer smeermiddel in de gewrichten.

De behandeling kan vaak meteen na een intakegesprek van start gaan. De behandeling bestaat uit drie aparte behandelingen waarbij op iedere behandeling een injectie met Hyaluronzuur wordt geïnjecteerd. Tussen iedere behandeling zit ongeveer 1 á 2 weken en wordt onder lokale verdoving uitgevoerd.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste artrose klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Stamceltherapie

Als laatste hebben we ook nog de stamceltherapie. Deze methode kan worden toegepast bij iedere patiënt die lijd aan slijtage in de gewrichten. Ongeacht de leeftijd, het geslacht of de ernst van de ziekte. Stamceltherapie is een nieuwe techniek waarbij je eigen stamcellen worden gebruikt om de gewrichten weer soepel te maken en te herstellen.

Tijdens een intakegesprek wordt besproken hoe de behandeling precies werkt en hoe deze in zijn werk gaat. Tijdens een eerste behandeling zorgen ze ervoor dat de gewrichten goed zijn voorbereid en wordt er bloed afgenomen waaruit bloedplaatjes geïsoleerd worden. De bloedplaatjes worden bij deze behandeling geïnjecteerd op de plek van de beschadigde gewrichten. Bij de tweede behandeling wordt er onder lokale verdoving beenmerg afgenomen. Van het beenmerg worden bepaalde stamcellen gehaald die vervolgens ook weer in het gewricht geïnjecteerd worden.

Daarna wordt de eerste behandeling een aantal keer herhaalt om voor een optimaal resultaat te zorgen.

Heb je meer vragen over de Artrose behandeling of over één van de behandelingen specifiek? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvend intakegesprek aan!

Vergelijk klinieken voor een artrose behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een artrose behandeling.

Ben je van plan om een artrose behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Bestaat er een geneesmiddel voor artrose?
Helaas is er geen genezing voor artrose bekend. Met de juiste behandeling en begeleiding kunnen de symptomen echter worden aangepakt om de levenskwaliteit te verbeteren. Tot de behandelingsmogelijkheden behoren fysiotherapie, medicijnen, veranderingen in levensstijl zoals dieet en lichaamsbeweging, injecties, of in ernstige gevallen een gewrichtsvervangende operatie. Het is belangrijk dat u met uw arts spreekt over het beste plan om uw symptomen onder controle te houden.
Zijn er tips die de pijn van artrose kunnen verlichten?
Er zijn verschillende dingen die u kunt proberen om de pijn van artrose te verlichten. Deze omvatten stretching en versterking oefeningen, het gebruik van ijs of warmte om ontsteking en pijn te verminderen, het behouden van een gezond gewicht, het verminderen van stress, en het eten van een evenwichtig dieet met veel ontstekingsremmende voedingsmiddelen. Daarnaast kunnen bepaalde kruiden en supplementen zoals kurkuma en omega-3 vetzuren enige verlichting bieden bij de symptomen.
Kan lichaamsbeweging mensen met artrose helpen?
Ja, lichaamsbeweging kan gunstig zijn voor mensen met met klachten. Activiteiten met weinig impact, zoals wandelen, zwemmen, Tai Chi, yoga en Pilates, kunnen de flexibiliteit verhogen en de spieren rond gewrichten die door artrose zijn aangetast versterken. Het is belangrijk een activiteit te vinden die u leuk vindt en praat met uw arts om een oefenplan op te stellen dat is afgestemd op uw behoeften.
Zijn er risico's verbonden aan behandelingen?
Ja, er zijn enkele potentiële risico’s verbonden aan behandelingen. Bijvoorbeeld, medicijnen die worden gebruikt om artrose te behandelen, zoals niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) kunnen bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten en maagzweren. Bovendien brengt een gewrichtsvervangende operatie een risico op infectie en complicaties door verdoving met zich mee. Het is belangrijk om met uw arts de voor- en nadelen van alle behandelingsmogelijkheden te bespreken voordat u met een behandelplan begint.
Kan artrose met een operatie worden behandeld?
In sommige gevallen kan een operatie worden aanbevolen om artrose te behandelen. Een gewrichtsvervangende operatie is een optie voor mensen met ernstige artritis die niet hebben gereageerd op andere behandelingen. Andere operaties zoals artroscopisch debridement of artroplastiek kunnen in bepaalde gevallen ook worden overwogen. Het is belangrijk om met uw arts te praten over de beste behandelingsmogelijkheden voor u voordat die een operatie overweegt.

Vergelijk 4 klinieken voor een artrose behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste artrose klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.