Armlift

Alle informatie over armlift en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een armlift behandeling.

armlift

Naarmate je ouder wordt, verlies je elasticiteit in je huid. Dit heeft te maken met een bepaald eiwit, zoals collageen die afneemt als we ouder worden. Dit kan ervoor zorgen dat de huid slapper wordt en meer gaat hangen. Ook kan het verslappen of hangen van de huid voor komen na extreem afvallen of na een zwangerschap. De verslapte huid ontstaat dan aan de achterzijde van de bovenarm of bij de dijen. Soms kan het probleem opgelost worden door goed te gaan sporten en een andere dieet te volgen, maar de slappe huid zal vaak overblijven.

Een armlift behandeling

Door een armlift behandeling te ondergaan wordt het overtollige huid weggesneden en creëren ze een lift. In sommige gevallen kan er ook een liposuctie worden verricht. Bij deze behandelingen wordt je algemeen verdooft en wordt het vetweefsel weggezogen. Bij een echte armlift ontstaat er een litteken die van de elleboog tot aan de oksel loopt, aan de binnenkant van de arm. Bij een mini-armlift wordt een kleine hoeveelheid huid weggesneden en blijft er een kleiner litteken over. Dit litteken loopt dan alleen in de oksel. Bij een mini-armlift is het effect echter wel een stuk minder groot en wordt de wond met een onderhuidse draad gesloten. Vaak blijft er nog gedurende 24 uur een klein buisje over om eventuele bloedstollingen of overtollig vocht te kunnen verwijderen.

Verzorging van de wond

Na de operatie is het belangrijk dat de wond goed schoon gehouden wordt. Dit kun je doen door vaker te gaan douchen of goed af te spoelen met water. Doordat de oksel een gevoelige plek is voor zweet en vuil, kan de wond sneller ontsteken en is meer verzorging zeer belangrijk.

De armlift is een ingreep die vaak gekozen wordt, maar ook vaak weer wordt afgewezen. Dit heeft te maken met het litteken wat over blijft. Echter zal het litteken niet zeer zichtbaar zijn omdat het litteken zich aan de binnenzijde van de bovenarm bevindt. Daarnaast zal het litteken na enige tijd vervagen, maar blijft deze wel zichtbaar.

De ingreep

De ingreep en het verwijderen van het overtollig weefsel wordt gedaan onder algehele narcose. Na de ingreep en afhankelijk van de grootte kun je vaak na een aantal uurtjes weer naar huis of kun je een nachtje verblijven in de kliniek. Voordat de chirurg aan de slag gaat, wordt er eerst gekeken naar de plek en grootte van de ingreep. Er wordt met een stift afgetekend wat weggesneden mag worden. Dan kan de chirurg ervoor kiezen om eerst het meeste weefsel weg te halen door middel van liposuctie. Het overgebleven vet weefsel wordt daarna weggesneden door de chirurg en tot slot wordt de wond inwendig dichtgemaakt met oplosbare hechtingen.

Bij deze ingreep wordt vaak gekozen voor een hechting aan de binnenkant van de bovenarm of aan de binnenkant van de bovenbeen. De chirurg zal altijd kiezen voor een plek die minder zichtbaar is. De grootte van het litteken is afhankelijk van de hoeveelheid die moet worden weggehaald. Uiteindelijk wordt er nog een klein slangetje in de wond achtergelaten om wondvocht en overtollig bloed weg te kunnen laten stromen. Er zal ook altijd nog iets van steunende kleding of een band om de wond heen gedaan worden.

Intake gesprek

Wil je graag meer weten over de ingreep armlift of wil je meer informatie over het verwijderen van overtollig vetweefsel? Je kunt altijd vrijblijvend een intakegesprek aanvragen. Tijdens een intakegesprek kun je alle vragen stellen die je hebt en kun je op basis van de antwoorden en het advies van de chirurg een keuze maken.