Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Alles wat je moet weten over blaasjes eczeem

Blaartrekkend eczeem is een pijnlijke en jeukende vorm van dermatitis, die langdurige gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de huid. Het komt vaak voor bij kinderen, maar iedereen kan het krijgen, ongeacht leeftijd of geslacht. Hier kijken we naar de oorzaken van deze aandoening, hoe u de symptomen kunt herkennen en hoe u ze kunt behandelen.

Wat veroorzaakt blaarvormend eczeem?

De precieze oorzaak van deze aandoening is onbekend, maar er zijn bepaalde dingen die een opflakkering kunnen veroorzaken. Daartoe behoren contact met een irriterende stof zoals zeep of wasmiddel, contact met een allergeen zoals pollen of dierenhaar, insectenbeten, stress en blootstelling aan koude temperaturen. Genetica speelt in sommige gevallen ook een rol waarbij een familiegeschiedenis van eczeem in verband wordt gebracht met een verhoogd risico.

Blaasjeseczeem

Wat zijn de symptomen van blaasjes eczeem?

Het meest voorkomende symptoom is blaarvorming en jeuk op de huid, die pijnlijk kan zijn. Het komt meestal voor op plekken op de armen, benen of romp, maar het kan ook andere gebieden treffen. De blaren kunnen vocht afgeven en openbreken, waardoor er korstjes achterblijven die verdikt en verkleurd kunnen raken. Andere symptomen zijn roodheid, zwelling, gevoeligheid en irritatie rond het getroffen gebied. In ernstige gevallen kan het koorts of slaapproblemen veroorzaken.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Hoe wordt blaasjeseczeem behandeld?

De behandeling van deze aandoening hangt af van de ernst ervan en de frequentie van de opflakkeringen. Milde gevallen kunnen worden behandeld met vrij verkrijgbare hydrocortisoncrème en het vermijden van triggers zoals irriterende stoffen of allergenen. In ernstigere gevallen kan een arts topische geneesmiddelen, orale geneesmiddelen of steroïde-injecties voorschrijven om de ontsteking te verminderen. In sommige gevallen kunnen ook fototherapie en ultraviolette lichttherapie worden toegepast.

Vesiculair eczeem kan een ongemakkelijke aandoening zijn, maar is met de juiste zorg goed te behandelen. Het is belangrijk om mogelijke triggers te identificeren en maatregelen te nemen om ze te vermijden. Bij ernstigere vormen van de aandoening is medische behandeling door een arts aan te bevelen voor de beste resultaten. Met de juiste behandeling kan deze aandoening langdurig onder controle worden gehouden.

Als u denkt dat u of uw kind blaasjeseczeem heeft, is het belangrijk meteen contact op te nemen met een arts of kliniek. Die kan een diagnose stellen en een behandelplan opstellen om de opflakkeringen onder controle te houden. Met de juiste zorg kan deze aandoening onder controle worden gehouden om de levenskwaliteit van de patiënten te verbeteren.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een eczeem behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste eczeem klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.