Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Acne

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met jeugdpuistjes. Dit wordt ook wel acne genoemd. De puistjes hebben de naam gekregen omdat de meeste mensen puistjes in hun puberteit krijgen. Echter zijn de meeste mensen van acne of jeugdpuistjes af wanneer zij 25 jaar zijn. Toch zijn er ook volwassen die kampen met de gevolgen van acne. Dat heeft een paar oorzaken. Hieronder lees je alles over acne en de behandelingen tegen acne.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over acne


Duur van de behandeling: 30 – 45 minuten


Het resultaat: 1 – 3 maanden


Gemiddelde tarieven: €75 – €150 per behandeling


Behandelgebied: Over hele lichaam

Hoe ontstaan puistjes?

In de huid bevinden zich vele talgkliertjes die onder de huid zitten. De talgkliertjes zorgen ervoor dat de huid niet uitdroogt. Wanneer de talgkliertjes verstopt raken door vuil of teveel talg, kan er een mee-eter ontstaan. Dit noemen ze ook wel Comedo. De mee-eters zijn vaak te herkennen aan een klein zwart puntje in de huid. Wanneer er van nature bacteriën in de mee-eter komen, kan dit voor een ontsteking zorgen en ontstaat er een puistje. Die zijn te herkennen aan een geel puntje. Daarnaast kunnen er ook onderhuidse puistjes ontstaan. Die worden vaak veroorzaakt door het uitknijpen van puistjes, waardoor er druk op de huid komt te staan.

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Acne wordt vaak veroorzaakt door bepaalde hormonale veranderingen in het lichaam bij zowel een man als vrouw. Die hormonen hebben invloed op de productie van de talgklieren. In het algemeen zijn het de mannelijke hormonen die zorgen voor het ontstaan van acne. Hierdoor komt acne ook vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Echter kan acne bij vrouwen ontstaan door menstruatie of zwangerschap.

Acne is te herkennen aan de puistjes en ontstekingen in de huid. De uitstraling van acne per persoon verschillen. Acne komt voor in het gezicht, de hals, de schouders, rug en armen. Een ernstige vorm van acne kan uiteindelijk littekens veroorzaken. Dit komt vaak doordat puistjes openbarsten en er wondjes ontstaan. Die wondjes kunnen littekens worden.

Gevolgen van acne

Mensen die last hebben van een ernstige vorm van acne kunnen vaak psychisch en fysieke pijn ervaren. Bij een ernstige vorm van acne kunnen de ontstekingen pijn gaan doen. Daarnaast hebben mensen met een ernstige vorm van acne vaak last van onzekerheden over hun uiterlijk. Alhoewel de onzekerheden soms niet begrepen worden van een ander zonder acne, kan dit voor mensen met acne vaak wel de doorslag zijn om acne te laten behandelen.

Zelf acne behandelen

Veel mensen denken dat acne of puistjes ontstaan door het eten van bepaald voedsel. Zoals varkensvlees, melkproducten of patat. Het gaat dan vooral om vet voedsel. Echter is hier geen duidelijkheid over naar het doen van wetenschappelijke onderzoeken. Het kan wel zo zijn, dat je lichaam reageert op bepaalde dingen die eet. Je kunt dus gemakkelijk zelf experimenteren of je lichaam reageert op een soort voedsel. Naast dat bepaald voedsel invloed kan hebben op de uiting van acne in je lichaam, kan stress, weinig slaap en persoonlijke hygiëne ook een rol spelen. Echter zijn hier geen bewijzen van uit onderzoek ontstaan.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste acne klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Cosmetica en huidverzorgingsproducten

Het gebruik van cosmetica en huidverzorgingsproducten kan acne doen verergeren. Doordat de talgkliertjes nog meer verstopt raken, kunnen er nog meer ontstekingen in de huid ontstaan. Door het gebruik van verkeerde reinigingsproducten kunnen de wondjes gaan irriteren en kunnen er wederom ontstekingen ontstaan. Om zo min mogelijk schade of ontstekingen te bevorderen kun je je gezicht het best wassen met lauwwarm water. Het intensief gebruiken van cosmetica en/of verzorgingsproducten kunnen de klachten van acne juist verergeren.

Naast dat cosmetica en huidverzorgingsproducten slechte invloeden op acne hebben, is het ook ten zeerste af te raden om zelf de puistjes uit te knijpen. Hierdoor kunnen er juist meer ontstekingen ontstaan waardoor er meer littekens veroorzaakt kunnen worden.

Acne behandelingen

Om je van de juiste behandelingen te kunnen voorzien, is het belangrijk dat de huid eerst goed onderzocht wordt. Een dokter kan door het uitoefenen van verschillende onderzoeken ondervinden hoe ernstig de acne is en welke behandeling of behandelingen hiervoor geschikt zijn. Ook moet een dokter een diagnose stellen op acne.

Welke behandeling je krijgt is afhankelijk van de ernst van de acne, de huidtype, de leeftijd en het geslacht. Tot op heden is acne nog steeds een chronische aandoening en kan acne daarmee met geen enkele behandeling genezen worden. Wel kan de juiste behandeling acne doen verminderen of tegen gaan. Doordat acne te maken heeft met de hormonen van de persoon, is de behandeling dan ook erg persoonsgebonden. Een behandeling kan bij de één namelijk wel werken en bij de ander niet. Het heeft dus tijd nodig om te zien of een behandeling wel of niet aanslaat.

Medicijnen

Om acne tegen te gaan, kunnen antibiotica voorgeschreven worden. Die antibiotica kunnen in de vorm van pullen worden gebruikt. Dit kan echter uitwendig zijn, maar ook inwendig. De antibiotica zorgt ervoor dat de huid als het waren uitdroogt en de talgklieren minder talg kunnen produceren. Hierdoor is de kans op ontstekingen in de huid minder groot en dus ook op acne of puistjes. Wanneer er bij een vrouw sprake is van acne door hormonen, kan dit echter al opgelost worden door het gebruik van de anticonceptie pil.

Naast dat er pillen als antibiotica tegen acne kunnen worden voorgeschreven, zijn er ook crèmes, gels en lotions die kunnen helpen bij het verminderen van acne. Deze bevatten Benzoylperoxide, vitamine A-zuur en antibiotica die hetzelfde effect hebben als de pillen.

Vergelijk klinieken voor een acne behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

De beste klinieken voor een acne behandeling

Kliniekbeleving.nl heeft de beste klinieken voor een acne behandeling voor je op een rij gezet. Je kunt de klinieken bekijken en vergelijken. Tip: vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgave aan bij 4 klinieken en vergelijk deze met elkaar!

Mourits Huidtherapie Den Haag

Mourits Huidtherapie is gespecialiseerd huidtherapeutische praktijk. Zij zijn gespecialiseerd in zowel cosmetische als medische huidproblemen.

Laan van Meerdervoort 434, 2563 BE Den Haag

Laser ontharen, Littekencorrectie, Hydrafacial, Tatoeage verwijderen, Acne, Mesotherapie, TCA peeling, Pigmentvlekken, Micro haar pigmentatie, Mesotherapie

79 beoordelingen

9.4

Veelgestelde vragen over een acne behandeling.

Ben je van plan om een acne behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat is de meest effectieve manier om acne te behandelen?
De beste behandeling voor acne hangt af van de ernst en het type. Lichte gevallen van acne kunnen meestal worden behandeld met vrij verkrijgbare producten, zoals benzoylperoxide of salicylzuurcrèmes. In ernstigere gevallen kan een arts een oraal antibioticum, isotretinoïne (Accutane) of een ander medicijn voorschrijven. In sommige gevallen kan een combinatietherapie, waarbij meerdere medicijnen tegelijk worden gebruikt, worden aanbevolen. Daarnaast kunnen veranderingen in levensstijl, zoals het verminderen van stress, het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen die uitbraken veroorzaken en het tweemaal per dag wassen van het gezicht, helpen om uitbraken te verminderen en te voorkomen.
Zijn er bijwerkingen op lange termijn van acne medicijnen?
De meeste acne medicijnen zijn zeer veilig en worden over het algemeen goed verdragen. Sommige medicijnen kunnen droogheid, roodheid of schilfering van de huid veroorzaken, vooral bij gebruik in hogere concentraties of gedurende langere perioden. Andere mogelijke bijwerkingen zijn veranderingen in huidpigmentatie en het dunner worden van de huid. Isotretinoïne (Accutane) is een krachtig geneesmiddel dat op lange termijn ernstigere bijwerkingen kan hebben, zoals depressie, leverschade, geboorteafwijkingen en inflammatoire darmziekten. Het mag alleen worden gebruikt als laatste redmiddel nadat andere behandelingen hebben gefaald.
Zijn er natuurlijke behandelingen voor acne?
Er is weinig bewijs voor natuurlijke middelen tegen acne. Sommige mensen hebben echter succes gevonden met tea tree olie, aloë vera, honing of komkommer maskers. Het is belangrijk te onthouden dat dit geen medisch bewezen behandelingen zijn en dat sommige ervan huidirritatie kunnen veroorzaken. Bovendien moeten natuurlijke remedies altijd worden gebruikt in combinatie met een traditioneel acnebehandelplan dat wordt aanbevolen door uw arts of dermatoloog.
Kunnen acnelittekens worden behandeld?
Ja, er bestaan verschillende behandelingen voor acnelittekens. Deze omvatten chemische peelings, laser resurfacing, microneedling en dermabrasie. De beste behandeling hangt af van het type litteken en de ernst ervan. Het is belangrijk om alle opties met uw arts of dermatoloog te bespreken voordat u met een behandelplan begint.
Werken acne behandelingen voor iedereen?
Nee, acnebehandelingen werken niet voor iedereen op dezelfde manier. Sommige mensen hebben succes met vrij verkrijgbare producten, terwijl anderen een combinatie van door hun arts voorgeschreven medicijnen nodig hebben. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat wat bij de ene persoon goed werkt, bij iemand anders niet hetzelfde effect heeft. Bovendien kan het enkele weken of maanden duren voordat duidelijk is of een bepaalde behandeling aanslaat.

Vergelijk 4 klinieken voor een acne behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste acne klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.