Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Acne op de rug, hoe kun je dit verhelpen

Op het moment dat u acne op uw rug heeft, kan dat ontmoedigend zijn. Het kan ook moeilijk zijn om te weten hoe u het moet behandelen, omdat dit deel van het lichaam moeilijk bereikbaar is en vaak wordt verwaarloosd bij de behandeling van acne.

Wat zijn puistjes op je rug?

Om je situatie te begrijpen is het belangrijk om te weten wat acne op je rug precies is en hoe je deze kan herkennen. Er zijn veel verschillende soorten puistjes. Zo zijn er mee eters, diepe ontstekingen, whiteheads, gerstekorrels, acne conglobata en meer. Puistjes kunnen ontstaan door een verhoogde talgproductie en vuil die de poriën verstoppen. Onderhuidse mee eters kunnen ontstaan door vette huidproducten zoals een vette bodylotion. Wanneer je dus last hebt van acne op je rug kun je het beste dit soort producten vermijden. Als je puistjes over je hele rug hebt, kan dit ook een allergische reactie zijn. Ernstige acne zoals abcessen zijn moeilijker te behandelen van mee eters of whiteheads. Wil je weten wat bij jouw puistjes veroorzaken? Dan kun je het beste langs gaan bij een dermatoloog of huidtherapeut.

 

Verschillende manieren om van acne op de rug af te komen

Gelukkig zijn er veel manieren die je kunt gebruiken om het verschijnen van acne op jouw rug te verminderen en te voorkomen dat ze in de toekomst terugkomen. Hier volgen enkele tips om van rug acne af te komen:

1. Gebruik exfoliërende producten: Door jouw huid te scrubben verwijder je dode huidcellen, vuil en olie van het huidoppervlak die de poriën kunnen verstoppen en uitbraken kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat u een scrubproduct gebruikt met natuurlijke ingrediënten zoals salicylzuur of melkzuur.

2. Gebruik een vrij verkrijgbare acnecrème: Een vrij verkrijgbare acnecrème met benzoylperoxide kan roodheid en ontstekingen helpen verminderen en bacteriën op je huid doden. Zoek naar producten met 2 tot 5 procent van het actieve ingrediënt en breng het een of twee keer per dag op je rug aan.

Acne op de rug

3. Hydrateer regelmatig: Om een droge huid, die irritatie en puistjes kan veroorzaken, te voorkomen, is hydrateren de sleutel. Zorg ervoor dat je elke dag een zachte vochtinbrengende crème gebruikt die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige of vette huid, zodat de poriën niet verstopt raken.

4. Draag lichte kleding: Het is belangrijk om losse, ademende kleding te dragen om te voorkomen dat zweet en bacteriën zich ophopen op je rug. Kies voor natuurlijke stoffen zoals katoen en vermijd synthetische vezels, die warmte kunnen vasthouden en tot verdere irritatie kunnen leiden.

5. Bezoek een dermatoloog: Als de acne ernstig is of niet reageert op thuisbehandelingen, is het misschien tijd om naar een dermatoloog te gaan voor verdere behandeling. Een dermatoloog kan je medicijnen op recept geven die effectiever zijn dan de vrij verkrijgbare alternatieven en advies geven over de beste verzorging voor jouw huidtype.

Met de juiste combinatie van behandelingen kun je de zichtbaarheid van rug acne verminderen en puistjes op afstand houden. Heb geduld met het proces, het kan enige tijd duren voordat je resultaten ziet.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste filler klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Blijf je last houden van acne? Laat het behandelen door een kliniek

Op het moment dat je last blijft houden van acne, kan het slim zijn om een specialist in te schakelen. De huidspecialisten van een kliniek kunnen een behandelplan op maat voor u opstellen. Deze professionals beoordelen jouw huidtype en geven je het beste verzorgingsadvies om de puistjes op je rug te verminderen.

 

Wat je zelf kunt doen aan de huidaandoening acne

Om acne op de rug te verminderen of te voorkomen is het belangrijk om de zonnebank te vermijden. Dit kan de huid dikker maken waardoor de puistjes erger kunnen worden. Ook is het belangrijk om je rug goed te reinigen met een milde reiniger. Door ophoping van vuil en talg ontstaat acne, houd de rug dus goed schoon en vrij. Draag open kleding die goed lucht. Zorg ook dat je een goede hydraterende bodylotion draagt die niet al te vet is. Vermijd een vette olie. Douche niet te heet, want een warme douche activeert de talgproductie.

 

 

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een acne behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste acne klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.