Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Acne littekens, hoe kun je dit het beste behandelen

Wanneer je kiest voor de behandeling van acne littekens zijn er verschillende mogelijkheden. De meest voorkomende behandelingen zijn laserresurfacing, chemische peelings, dermabrasie en fillers.

Verschillende manieren om van acne littekens af te komen

Laserresurfacing is een procedure waarbij korte lichtpulsen worden gebruikt om gebieden met littekens te behandelen. Het kan littekens helpen verminderen door overtollig collageen in het gebied af te breken en te vervangen door nieuw weefsel. Lasers kunnen ook worden gebruikt om de genezing van de huid te bevorderen, waardoor ontstekingen die gepaard gaan met acne littekens worden verminderd.

Zien acne littekens eruit als diepe putjes en wil je de huid egaler laten maken. Het is belangrijk om oude huidcellen te laten verwijderen en de aanmaak van nieuwe te bevorederen. De beschadigde huid moet behandeld worden met bijvoorbeeld een co2 laser of andere soort methode. Hierdoor wordt het litteken soepeler, en minder zichtbaar.

Een chemische peeling voor het behandelen van littekens

Bij chemische peelings wordt een zure oplossing rechtstreeks op het gezicht aangebracht om lagen dode huidcellen te verwijderen en nieuwe celgroei te stimuleren. Deze behandeling kan de zichtbaarheid van littekens na verloop van tijd helpen verminderen als nieuwe en gezonde huid de oude beschadigde zones vervangt. Wanneer je deze bahandeling ondergaat, zul je minder littekens overhouden. Hierdoor heb je minder last van acné littekens.

Dermabrasie is een procedure waarbij een speciaal instrument wordt gebruikt om het huidoppervlak te schuren en littekenweefsel te verwijderen. Het kan de zichtbaarheid van acne littekens helpen verminderen door lagen dode huidcellen te verwijderen en nieuwe celgroei te stimuleren.

Het is logisch dat veel mensen last hebben van een cosmetisch storend beeld. Uiteraard kun je een deel van de littekens bedekken met make up. Echter is het beter om ervoor te zorgen dat de huid gestimuleerd wordt om onregelmatige deukjes te verwijderen/genezen.

Fillers zijn injecteerbare stoffen die worden gebruikt om rimpels of inkepingen in de huid op te vullen, zoals degene die worden veroorzaakt door acne littekens. Fillers kunnen het uiterlijk van acne littekens na verloop van tijd helpen verbeteren doordat ze volume toevoegen aan de putjes en het uiterlijk ervan gladstrijken.

puistjes op de kin

De juiste behandeling voor acne littekens

Het is belangrijk dat mensen die een behandeling voor acne littekens overwegen, eerst een arts of dermatoloog raadplegen om te bepalen welk type behandeling voor hen het meest geschikt is. Met de juiste behandeling kun je zelfs de meest diepe littekens zo goed als weg krijgen. Hierdoor hoef je geen last meer te hebben van je oppervlakkige acne littekens. 

Verschillende soorten behandelingen werken voor verschillende mensen en geen enkele behandeling werkt gegarandeerd voor iedereen. Ook kan het soort litteken een effect hebben op de behandeling. Bij hypertrofische littekens is de behandeling bijvoorbeeld weer anders dan bij atrofische littekens, rolling littekens of icepick littekens. Factoren zoals leeftijd, huidtype en ernst van de littekens moeten allemaal in aanmerking worden genomen bij de beslissing welk type behandeling het beste is. Bovendien kan een arts advies geven over de beste manier om de verwachtingen te managen en een succesvol resultaat te garanderen.

De bovenste huidlaag moet op de juiste manier behandeld worden, met bijvoorbeeld een chemische peeling. Wanneer de acne flink ontstoken zal er voorzichtig behandeld moeten worden.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Een goede huidverzorging is belangrijk om acne littekens te voorkomen

Welke behandeling ook wordt gekozen, het is belangrijk om regelmatige huidverzorging gewoonten aan te houden, zoals een goede reiniging en het aanbrengen van zonnebrandcrème om u te beschermen tegen verdere schade door acne veroorzakende bacteriën of blootstelling aan de zon. Veranderingen in uw levensstijl, zoals het verminderen van stress, een gezond dieet en het vermijden van bepaalde triggers kunnen ook helpen om de kans op toekomstige puistjes te verminderen. Met de juiste combinatie van behandelingen en gewoonten is het mogelijk om acne littekens te verminderen en een gladdere en gezondere huid te krijgen.

Wanneer je veel last hebt van een acne litteken, kunnen acne littekens behandelingen uitkomst bieden. Het is een goede manier om oppervlakkige huidlagen te verwijderen. De beschadigde huidcellen worden minder en de huid gladder.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een acne behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste acne klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.